Muškarac ranjen na severu Kosova životno ugrožen, povređeno deset osoba

Vesti 13. okt 202112:12 > 14:04 132 komentara
Kosovo, Mitrovica, akcija kosovske policije, apoteke, švercovanje, sirene, suzavac
N1

Jedna muška osoba teško je ranjena u Zvečanu na severu Kosova, životno je ugrožena i u toku je operacija u bolnci u Kosovskoj Mitrovici, potvrdio je za N1 dr Zlatan Elek, direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici. U pitanju je prostrelna rana u predelu leđa. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da je ranjena osoba 36-godišnji Srećko Sofronijević, kao i da je tokom prepodneva na severu Kosova povređeno više Srba.

Dr Zlatan Elek je za N1 rekao da je „bez ikakvog povoda“ povređeno desetoro građana.

„Osam njih je povređeno šok bombama, gumenim mecima i suzavcem. Oni nisu zadržani na lečenju u Kliničko-bolničkom centru. Najteže je povređen naš sugrađanin iz Zvečana koji je maltene upucan s leđa. Ima povredu desne lopatice, prelom desne lopatice, prelom drugog desnog rebra i metak mu je gotovo izašao na prednju stranu vrata. Urađena je hitna hirurška intervencija, zaustavljeno krvarenje“, naveo je Elek.

Ranjeni muškarac trenutno se nalazi u jedinici intenzivne nege i za sada je stabilnog zdravstvenog stanja, ali je i dalje životno ugrožen.

POVEZANE VESTI:

„Čim je u jedinici intenzivne nege i dalje je životno ugrožen“, istakao je Elek.

„Imamo još jednog pacijenta koji je dobio udarac u predelu grudnog koša on je u fazi dijagnostikovanja i nalazi se na hirurškom odeljenju Kliničko bolničkog centra Kosovska Mitrovica“, dodao je direktor KBC Kosovska Mitrovica.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je na konferenciji za novinare u Beogradu kazao da se lekari KBC Kosovska Mitrovica trenutno bore za život Sofronijevića.

„Ja sam se pred ulazak doktora u hiruršku salu, čuo sa direktorom bolnice koji mi je rekao da je ranjen u predelu grudnog koša i da prvo što će sada pokušati da urade, jeste da mu izvade metak koji je zaglavljen u plućnom krilu“, naveo je Petković.

„To je dovelo divljaštvo Aljbina Kurtija, na desetine povrđenih Srba, upucan Srećko Sofronijević, i izazivanje haosa na severu Kosova i Metohije“, kazao je direktor Kancelarije za KiM.

Na društvenim mrežama se pojavio i snimak pucnjave u Zvečanu.

Podsetimo, kosovska policija od jutros na severu Kosova sprovodi, kako tvrdi, akciju protiv krijumčarenja robe.

Tom prilikom došlo je do sukoba građana sa specijalnim jedinicama kosovske policije.

Policija je bacala šok bombe i suzavac da rastera građane, a u Mitrovici je zapaljeno najmanje jedno službeno vozilo sa RKS tablicama dok je na više civilnih vozila pričinjena materijalna šteta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare