Jedan skriveni dokument podigao veliku prašinu iz kamenoloma u Gadžinom Hanu

Vesti 04. dec 202217:14 > 19:28 14 komentara

Mnogo prašine podiglo se u maloj opštini Gadžin Han na jugu Srbije. Tamo je načelnica Opštinske uprave, Ljiljana Petrović, smenjena zato što je sakrila jedan dokument do isteka roka za žalbu. To je direktno išlo u korist privatnom preduzeću bliskog rođaka druge funkcionerke - predsednice Skupštine opštine Gadžin Han Marije Cvetković da dobije posao na opštinskom kamenolomu. Za deo opozicije "sve je jasno". Smenjena načelnica za sada se ne izjašnjava, dok šefica skupštine brani načelnicu, negira da je umešana i da nije ona "minirala" interes opštine.

Kamenolom u Gadžinom Hanu mesto je na kome je opština godinama iskopavala materijal kojim je posipavala atarske puteve širom Gadžinog Hana i okoline. To je činjeno preko Opštinske direkcije za izgradnju, jer je to najjeftinija varijanta.

Načelnica Opštinske uprave u Gadžinom Hanu smenjena je pod optužbom da je rešenjem Ministarstva energetike o tome da istražne radove ovde dobija privatna firma, sakrila od opštine, čime je onemogućila da se opština žali.

Firma koja je dobila to pravo od Ministarstva energetike je u vlasništvu devera predsednice Skupštine Opštine Gadžin Han.

„Najstrašnije je što je Direkcija za izgradnju Gadžin Han pred stečajem i da zbog toga 50 radnika može da ostane na ulici. Ovog leta se desilo da je firma predsednice Skupštine Marije Cvetković tražila od Ministarstva rudarstva energetike dozvolu za istražno pravo na tom kamenolomu, što je, po mom mišljenju, apsolutno legitimno. Ono što je strašno je što je načelnica Opštinske uprave sakrila rešenje kojim se dozvoljava istražno pravo, kako opština ne bi mogla da se žali na to rešenje, jer je i sama Opština u procesu dobijanja dozvole za eksploataciju materijala tamo“, kaže Jelena Milošević iz Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde u Nišu.

N1

Da li je predsednica SO Gadžin Han Marija Cvetković uticala na smenjenu načelnicu da sakrije ovaj dokument ili ne?

„Načelnik Skupštinske uprave nije u mojoj nadležnosti, ja sam samo predsednik Skupštine. Niti sam mogla da imam bilo kakav uticaj na pisarnicu, na radnike Opštinske uprave niti na načelnicu da ona sakrije taj papir. Ja ne znam stvarno. Ako je ovo medijski rat protiv mene, onda ne znam šta da kažem, ali je ovo čista laž, neistina koja je iznesena u medije“, uverava predsednica SO Gadžin Han Marija Cvetković.

„Direkciji je zabranjena eksploatacija usmeno, od strane inspekcije Ministarstva rudarstva i energetike po prijavi porodične firme Marije Cvetković, predsednice SO Gadžin Han“, tvrdi Jelena Milošević.

Cvetkovićeva kaže da je laž da je ona ministarstvu prijavila da Direkcija nelegalno koristi kamenolom kako bi firma njenog devera ušla u posao, a sve ovo će na kraju, najverovatnije, mortati da rasvetli i raspetlja sud, jer je opozicona odbornica najavila da će podneti krivičnu proijavu zbog načinjene štete.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare