Japanski car čestitao Vučiću drugi predsednički mandat

Vesti 02. jun 202214:21 > 14:23 5 komentara
Handout / Imperial Household Agency / AFP

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku cara Japana Naruhita povodom preuzimanja funkcije predsednika Republike Srbije, saopšteno je iz Kabineta predsednika.

„Povodom ponovnog preuzimanja visoke funkcije predsednika Republike Srbije, sa velikim zadovoljstvom Vam upućujem srdačne čestitke i iskrene želje za uspeh i sreću Vaše ekselencije i prosperitet građana Vaše zemlje.“

Povezane vesti:

Vučić je primio čestitku predsednika Vlade Holandije Marka Rutea povodom preuzimanja funkcije, u kojoj ga poziva da stane rame uz rame sa Evropom i preduzme dalje korake usaglašavanja stavova Srbije sa spoljnom politikom Evropske unije, saopštila je pres služba predsednika.

U ovom teškom trenutku pozivam Vas da stanete rame uz rame sa Evropom i preduzmete dalje korake u pogledu usaglašavanja stavova Srbije sa spoljnom politikom Evropske unije, naveo je Rute u čestitki i pozdravio usklađivanje pozicije Srbije sa stavovima EU u međunarodnim forumima i njenu humanitarnu podršku Ukrajini.

Rute je istakao da je ruska invazija na Ukrajinu bacila mračnu senku na Evropu, navodi se u saopštenju.

„Primite moje iskrene čestitke povodom stupanja na dužnost predsednika. Holandija pozdravlja posvećenost Vaše Vlade pristupanju Evropskoj uniji. Želeo bih da iskoristim ovu priliku da Vas uverim da Holandija ostaje posvećena podršci Srbiji na ovom putu. Nadam se da će Srbija nastaviti da inicira i sprovodi strukturne reforme koje ovaj proces podrazumeva, uključujući dalje jačanje vladavine prava i napredak u dijalogu Srbije sa Vladom u Prištini“, stoji u čestitki.

„Želim Vam mudrosti i uspeha u važnim zadacima koji su pred Vama i radujem se daljem jačanju naših odličnih bilateralnih odnosa. U tom cilju, nadam se da ćemo se uskoro i lično sresti“, zaključio je u svojoj čestitki holandski premijer.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare