Janković: Potrebno još mera za dostizanje pune ravnopravnosti žena i muškaraca

Vesti 10. sep. 202113:372 komentara
Podeli:
Izvor: FoNet/Kabinet

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković rekla je da Srbija radi i postiže napredak, ali da potrebno je još mera za dostizanje pune ravnopravnosti žena i muškaraca, saopšteno je iz kabineta poverenice.

Janković je učestvovala na dvodnevnoj završnoj konferenciji Ekonomsko-ekološkog foruma OEBS-a na temu „Promovisanje sveobuhvatne bezbednosti, stabilnosti i održivog razvoja kroz ekonomsko osnaživanje žena“, koja je održana u Pragu. Ona je predstavila dostignuti nivo rodne ravnopravnosti, posebno na političkom planu koji takođe utiče na ekonomsko osnaživanje žena, a koje se sprovodi kroz različite programe.

Žena treba da ostvaruje ciljeve u svim sferama života, a sve što se učini za bolji položaj žena čini se i za čitavo društvo, njegovu bezbednost, stabilnost i održivi razvoj, naglasila je Janković.

Ona je na marginama skupa razgovarala sa predsedavajućom OEBS švedskom ministarkom spoljnih poslova Anom Lind, predsedavajućom Stalnog saveta OEBS Ulrike Funered, predsednicom Privredne komore Malte Marizom Hereb i visokim predstavnikom OEBS za nacionalne manjine Kairatom Abrakmanovim.

Komentari

Vaš komentar