Jak pljusak u Beogradu, grom zapalio vikendicu kod Užica

Vesti 17. maj 202219:37 > 21:501 komentar
Podeli:
pljuska kiša nevreme novi beograd
Izvor: N1 (Blok 65 na Novom Beogradu)

Jak pljusak, praćen grmljavinom i vetrom, pogodio je večeras Beograd. Zbog mokrog kolovoza i smanjene vidljivosti, vozačima se savetuje oprez.

RHMZ je ranije objavio i upozorenje za područje Srbije jer očekuje promenljivo i nestabilno vreme, mestimično s kišom i pljuskovima s grmljavinom.

pljuska kiša nevreme novi beograd
Izvor : N1 (Bulevar heroja sa Košara na Novom Beogradu)

Lokalno su moguće i vremenske nepogode sa većom količinom padavina, više od 20 milimetara u kratkom periodu, uz grad i olujni vetar, piše u tom upozorenju.

Grad u užičkom kraju, grom zapalio vikendicu

Jak pljusak i grad zahvatili su područje Zlatibora, Užica i Požege, a RTS javlja da su iz protivgradnih stanica ispaljene rakete za rasterivanje gradonosnih oblaka kako bi se zaštiti usevi.

U Srbiji, protivgradna odbrana je do 19.00 ispalila 325 raketa, a i dalje dejstvuju na području Valjeva, Fruške Gore, Užica, Sjenice, Bukulje, Crnog vrha i Niša, objavio je RTS.

Grad je padao u selima zlatiborskog kraja i u Užicu, jak pljusak zahvatio je Požegu, a gradom su pogođena i i pojedina požeška sela.

Vatrogasci iz Užica pokušavaju da obuzdaju požar koji je zahvatio jednu vikendicu u naselju Bela Zemlja, objavio je portal „Blic“.

Reč je o objektu od oko 70 kvadratnih metara koji je planuo posle udara groma, a u kome u tim trenucima nije bilo nikoga, piše „Blic“.

Komentari

Vaš komentar