Jagodinac uslovno osuđen za nasilničko ponašanje nad reporterom N1

Vesti 22. avg 202215:11 1 komentar
N1

Osnovni sud u Kragujevcu doneo je prvostepenu presudu kojom je na četiri meseca zatvora , uslovno na godinu dana, osuđen Milovan Ivanović iz Jagodine, zbog nasilničkog ponašanja (član 344. Krivičnog zakona Srbije) nad reporterom N1 Milanom Nikićem, 27. novembra 2021. godine.

U presudi Osnovnog suda u Kragujevcu se navodi: „Milovan Ivanović je kriv zato što je 27.11.2021. oko 14 časova, u Gornjoj Sabanti kod Kragujevca, na mestu zvanom „Rakalj“ u uračunljivom stanju i postupajući sa umišljajem, drskim i bezobzirnim ponašanjem teže remetio javni red i mir tako što je, u prisustvu većeg broja građana i policajaca prišao Milanu Nikiću iz Kragujevca, novinaru-reporteru N1 televizije, koji je snimao blokadu puta i bio vidno obeležen, rukom krenuo u pravcu kamere i na nju stavio ruku, nakon čega je počeo da viče: “ Nemoj da me snimaš, nemoj da me snimaš, beži u p**** materinu“.

Incident se dogodio kada su građani Rekovca, Kragujevca i Jagodine blokirali raskršće puteva te tri opštine, kod „Raklja“, zbog istraživanja bora i litijuma u rekovačkoj opštini, posle čega je Vlada Srbije 20. januara 2021. godine donela odluku da ukine Uredbu o prostornom planu posebne namene za projekat „Jadar“.

Presuda Osnovnog suda u Kragujevcu, sudije Jelice Marašević, je nepravosnažna, a osuđeni Milovan Ivanović, ali i zamenica tužioca Nataša Grebović mogu podneti žalbu Višem sudu u Kragujevcu, u roku od osam dana.

„Ovo je presuda kojom se nasilnici nad novinarima, snimateljima i fotoreporterima u Srbiji, motivišu da i dalje, znajući da će biti samo uslovno kažnjeni, nastave sa nasiljem“, rekao je napadnuti reporter N1 Milan Nikić.

Zamenica Osnovnog javnog tužioca Nataša Grebović je po službenoj dužnosti sudu podnela optužni predlog protiv Milovana Ivanovića 6. maja 2022. godine, ali nije poznato da li će se žaliti Višem sudu na presudu zbog napada na novinara N1 , jer se ne javlja na mobilni telefon od 1. juna ove godine, iako je kontakt tačka tužilaštva za bezbednost novinara .

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare