„Ja sam neko ko ima ingerencije“ – načelnik okruga vršio pritisak na odbor škole

Vesti 19. sep 202219:27 14 komentara

Stranka slobode i pravde i njihova poslanica iz Niša Jelena Milošević javno pozivaju tužilaštvo da reaguje povodom snimka telefonskog razgovora koji su dostavili N1. Na njemu se čuje načelnik Nišavskog upravnog okruga Petar Babović kako ugovara sastanak sa drugom osobom, pozivajući se na svoje i ingerencije stranke, u vezi sa "Duškom Radovićem". Iz Babovićevog kabineta još nema pojašnjenja, a Miloševićeva podseća da je u istoimenoj školi u Nišu u toku konkurs za izbor direktora, a poziv je upućen jednom od članova Školskog odbora.

„Dobro jutro. Peđa Babović je, načelnik okruga. Hteo bih sa Vama da se vidimo, pa da popijemo neku kafu, pa da vidim kad bi to moglo…“

Tako počinje razgovor načelnik Nišavskog okruga i tu, kaže Jelena Milošević, ničeg spornog ne bi bilo – da se razgovor ne nastavlja ovako:

Babović: Pretpostavljate zbog čega Vas zovem?

„Ne znam“

Babović: Ovaj… Duško Radović.

„Dobro, da“

Babović: Pa, ja sam neko ko ima ingerencije, a Vi ste… delegirani tamo.

„Jesam“

Babović: Tako je. A ja sam ispred partije koja ima ingerencije.

„Pretpostavljam“

„Koje su to njegove ingerencije kao načelnika Okruga, jer ja ovde imam spisak nadležnosti načelnika Nišavskog okruga – nigde se ne spominje prosveta. Odakle on crpi svoje ingerencije, dokle one dosežu“, pita se Jelena Milošević, narodna poslanica iz SSP.

I da načelnik odgovori, dodaje, da li ovakvi pozivi predstavljaju pritisak na članove školskog odbora u ustanovi gde je u toku izbor direktora.

„To je bio poziv članu školskog odbora u Osnovnoj školi ‘Dušan Radović’, u kojoj konkurs za izbor direktora nije završen. Ovde postoji osnovana sumnja da je Babović, koji se, između ostalog, predstavio svojom funkcijom, izvršio direktan pritisak na člana školskog odbora, zloupotrebio svoju funkciju i, na koncu, trgovao svojim uticajem koji – kao javni funkcioner, ima“, naglasila je Milošević.

U Babovićevom kabinetu za N1 kažu da je na godišnjem odmoru. Zahtev za objašnjenje poslat je i njemu i portparolki Nišavskog upravnog okruga.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare