Zbog snimanja film o Zoranu Stankoviću deo Ruzveltove bio zatvoren za saobraćaj

Vesti 22. maj 202213:54 > 15:44 10 komentara
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bs

Zbog snimanja dokumentarnog filma "Svedok" o doktoru i bivšem ministru Zoranu Stankoviću, do 15:30 sati bila je zatvorena Ruzveltova ulica, u delu od Bulevara Kralja Aleksandara do Ulice Čarlija Čaplina.

Kao što je ranije najavljeno, vozila GSP saobraćala su delimično izmenjenom trasom.

Nakon konferencije za medije, u 12.15 sati organizovana je „Povorka sećanja“ povodom snimanja završne scene dokumentarnog filma „Svedok“.

„Građani iz više od 25 opština i gradova Republike Srpske, pod policijskom pratnjom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u jedinstvenoj koloni srpskog stradanja doći će u Beograd i od Vukovog spomenika peške otići do groba čuvenog patologa na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana i odati mu počast“, navedeno je u saopštenju.

Upravo iz tog razloga brojni autobusi su stigli iz Republike Srpske.

„Istorijska ravnoteža i zahvalnost“

TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bs

Denis Bojić, autor filma „Svjedok“ posvećenog doktoru Zoranu Stankoviću, izjavio je da se dolaskom porodica žrtava ratova na prostorima bivše Jugoslavije u Beograd „uspostavlja istorijska ravnoteže i zahvalnost“ prema Stankovićevom trudu da devedesetih godina pomogne porodicama da sahrane svoje najdraže.

Bojić je novinarima u Beogradu, kod Vukovog spomenika, naglasio da su građani došli iz više od 25 opština iz Bosne i Hercegovine, kako bi zahvalili Stankoviću što je devedesetih išao na sva ta mesta i radio obdukcije žrtava, kako bi se pomogla njihova identifikacija.

On je uradio obdukcije za skoro 7.500 ljudi i tako pomogao porodicama da ih prepoznaju, sahrane dostojno, umesto da budu sahranjeni kao NN lica ili u masovnim grobnicama.

Dokumentani film „Svjedok“ predstavlja svedočanstvo o životu i radu profesora Zorana Stankovića, specijaliste sudske medicine sa Vojnomedicinske akademije koji je tokom ratnih dešavanja uradio više od 7.500 obdukcija, na više od 50 masovnih grobnica.

On nije dočekao da vidi film, ali siguran sam da će negova porodica biti ponosna, rekao je Bojić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare