Izborna skupština SNS-a odložena zbog aktuelne epidemiološke situacije

Vesti 09. okt 202112:50 75 komentara
N1/arhiva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Predsedništvo Srpske napredne stranke odložilo izbornu skupštinu za 20 dana, zbog aktuelne epidemiološke situacije, što znači da će vladajuća stranka svoje rukovodstvo birati 13. novembra.

On je nakon današnje sednice Predsedništva partije naveo da će SNS u međuvremenu dodatno raditi na programskim dokumentima.

„SNS je stranka koja će i u budućnosti imati najviše uticaja na oblikovanje života građana, na budućnost Srbije. (Zato je važno) da pred njih ne izađemo sa demagoškim floskulama, već sa programom, šta mora da bude plan Srbije do 2030. godine, šta su naše vrednosti i principi“, rekao je Vučić.

U prvoj polovini novembra SNS će obeležiti i godišnjicu osnivanja, tako da će izborni procesi unutar te partije i prateće manifestacije trajati četiri dana.

„Dve trećine delegata, njih 4.000 je već izabrano. Skup će biti održan u Hali sportova na Novom Beogradu, a nakon toga ćemo održati i veliki stranački skup koji će značiti početak primene novog plana i predstavljanje novih ljudi, u Areni“, kazao je Vučić.

On je dodao da je danas rukovoddstvo SNS-a razgovaralo i o borbi protiv koronavirusa, „daljem ekonomskom napretku i očuvanju teritorijalnog integriteta“, kao i borbi za energetsku bezbednost.

„Srbija je obezbedili interventni uvoz struje i suštinski su (problemi) rešeni, ali će nas pogađati svako poskupljenje na svetskim berzama. Građani će imati toplu zimu, neće biti isključena“, zaključio je Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare