Iz Emirata stigla medicinska oprema, dočekala je Kisić Tepavčević

Vesti 12. mar 202112:14 3 komentara
Tanjug/Dragan Kujundžić

Medicinska oprema, koju su Ujedinjeni Arapski Emirati donirali Srbiji, stigla je danas, a na beogradskom aerodromu dočekali su je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i ambasador te zemlje u Beogradu Mubarak Said El Daherij, saopštila je Vlada Srbije.

Darija Kisić Tepavčević je navela da je Srbija danas dobila drugi deo medicinske opreme koja sadrži ultrazvučne aparate, skenere, mobilne rendgen aparate, magnetnu rezonancu, protokomere i sve ono što je potrebno za negu pacijenata koji su zaraženi korona virusom.

POVEZANE VESTI

Ona je zahvalila UAE u ime svih građana Srbije na vrednoj donaciji i podsetila da je ta prijateljska zemlja bila uz Srbiju od početka pandemije kovida-19.

Kako je navela, u martu prošle godine Srbiji je stigla pomoć sa zaštitnim sredstvima za borbu protiv koronavirusa, a u decembru i prvi deo višemilionski vredne medicinske opreme.

Kisić Tepavčević naglasila je i da je vest, koju je u četvrtak saopštio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji trenutno boravi u toj zemlji, da će se u Srbiji uz pomoć prijatelja iz UAE i Kine proizvoditi vakcina kompanije Sinofarm, obradovala sve građane.

„To će biti odlučujući momenat u borbi protiv pandemije kovida-19, ne samo za našu zemlju, već za ceo Balkan“, istakla je Darija Kisić Tepavčević.

Ambasador UAE u Srbiji Mubarak Said El Daherij istakao je da mu je zadovoljstvo što je njegova zemlja u prilici da pomogne ljudima u Srbiji u borbi protiv pandemije kovid-19 i prilikom proizvodnje vakcine.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare