Ivković: Od Mišela u Beogradu nećemo čuti oštre reči, EU za blaži kurs

Vesti 19. maj. 202214:17 > 14:31
Podeli:

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel danas je u poseti Beogradu. On će posetiti Naučno-tehnološki park i razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Iz Beograda Mišel putuje u Bosnu i Hercegovinu, a zatim u Albaniju. Aleksandar Ivković sa portala European Western Balkans (EWB) rekao je za N1 da veruje da će sankcije Rusiji zbog pokretanja rata u Ukrajini sigurno biti jedna od tema u razgovoru Vučića i Mišela, ali da neće biti oštrih ili pretećih reči.

„Milslim da EU trenutno želi da istraje na tom nekom blažem kursu, nadajući se da će naše vlasti postepeno krenuti da se okreću u tom pravcu, bez neke potrebe za zaoštravanjem odnosa i primenom tih nekih mera koje bi se mogle opisati kao štap u odnosima, odnosno neki oblk sankcija“, rekao je Ivković.

„Ako baš do toga dođe, to će biti znak velikog opiranja vlasti u Srbiji da se distanciraju od Rusije jasno, i mislim da trenutno ne vidimo to. Mislim da iza zatvorenih vrata vlasti Srbije šalju poruku predstavnicima EU i njihovih članica, da oni rade na tome da se na neki način distanciraju od Rusije, samo čekaju pravi momenat i neku pravu meru“, ocenio je sagovornik N1.

Celo gostovanje Aleksandra Ivkovića možete pogledati u emisji N1 Studio Live:

Komentari

Vaš komentar