Ivanović: Narod da se bori za društvo u kom nas neće poniziti ovoliko kao SNS

Vesti 28. sep 202107:30 > 08:03 103 komentara
Ivan Ivanović
N1

"Narod ne treba da se plaši ko je kandidat, nego da bude odlučan u tome da se izbori za društvo u kome nas niko nikada neće poniziti ovoliko koliko su to uradili naprednjaci", rekao je za Nova.rs čuveni voditelj i humorista Ivan Ivanović. Na pitanje da li misli da bi mogao da pobedi Aleksandra Vučića na izborima ako bi se kandidovao kaže: "SNS ne bi imao nikoga protiv mene".

U susret predstojećim izborima koji će se, kako bi trebalo, održati u aprilu naredne godine, među građanima Srbije postoji pitanje na koje još nemamo odgovor – ko je kandidat opozicije?

Tu se misli pre svega na opozicione stranke koje su bojkotovale izbore.

Zanimljivo je da u brojnim anketama građani češće kao potencijalne kandidate ističu ličnosti koje nisu iz sveta politike. Tako se među onima kojima bi jedan deo Srbije poverio svoj glas, a pripadaju takozvanom krugu „vanstranačkih“ i „vanpolitičkih“ ličnosti, izdvaja ime Ivan Ivanović. Građani navode da bi voditelj mogao da pobedi predsednika Aleksandra Vučića na izborima, te da bi on bio osoba za koju bi rado glasali, piše portal Nova.rs.

Ivanović za Nova.rs kaže da za sada ne planira da se kandiduje na izborima.

„Svaki čovek koji ima neke moje godine, mora da kaže ‘nikad ne reci nikada’, sto puta kažeš nikad, pa se onda nešto desi i demantuje te. Ali je malo verovatno da bih se kandidovao na izborima. Ne dovodim u sumnju da li bih pobedio, pobedio bih sigurno“, rekao je Ivanović za Nova.rs.

Kaže da misli da politika nije toliko kompleksna kako je predstavljaju.

„Međutim, od naprednjaka se razlikujem i u tome što razmišljam šta posle pobede – da li bih mogao da nastavim da se bavim televizijom, poslom koji volim najviše na svetu. Morao bih da napustim svoju profesiju, a to ne želim. Ja mislim da politika nije toliko kompleksna kako je predstavljaju. U slučaju Srbije i Srba tek ne treba da bude kompleksna, jer su naši problemi ogromni i vidljivi“, objasnio je Ivanović za Nova.rs.

Osim izbora, važno je i šta posle, kaže Ivanović.

„Mislim da režim i želi da se ta misao o promeni rasprši u gomili nekih intervjua, predloga, tv gostovanja. A stvari su vrlo jednostavne. Kada bih se ja kandidovao, SNS ne bi imao nikoga protiv mene. Ali bi meni više priličilo da se borim za Beograd nego za mesto predsednika Srbije, ali mislim da bi to bilo neozbiljno. Imponuje mi što mi narod veruje i to nije slučajno. Sa narodom sam podelio sve, o meni sve znaju i nisam ih nikada izneverio. Ali ne znam šta bi bilo posle – da li bi ljudi iz opozicije slušali šta im ja kažem? U svakom slučaju mislim da smo mi kao društvo dotakli dno i da je vreme za promenu. Narod ne treba da se plaši ko je kandidat, nego da bude odlučan u tome da se izbori za društvo u kome nas niko nikada neće poniziti ovoliko koliko su to uradili naprednjaci“, rekao je Ivanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare