Ivanji: Slučaj Milenković po holivudskom scenariju – policajac protiv sistema

Vesti 21. jul 202209:54 > 10:015 komentara
Podeli:

Novinar Vremena Andrej Ivanji rekao je u Novom danu da ga slučaj inspektora Slobodana Milenkovića, koji je otkrio marihuanu na Jovanjici, podseća na holuvudski scenario po kojem mali policajac ide protiv sistema.

Novinarka Jelena Zorić je u svom tekstu za Vreme napisala da je Milenkovića, kada je treći put došao u Palatu pravde, sudska straža ispratila u podrum gde ga je sačekala tužiteljka. Kako je Zorić navela, Milenković je odgovarao na pitanja u prostoriji u kojoj se ispituju uhapšeni i s pogledom na zatvorske rešetke, što je jasna poruka šta može da ga čeka.

„U blokbasterima on uvek pobeđuje nepravdu posle brojnih peripetija. To ovde jeste tako – sistem protiv pojedinca“, kazao je Ivanji.

Govoreći o padu ukrajinskog aviona natovarnog oružjem iz Srbije, gost Novog dana ističe da je to novi incident u staroj aferi.

„Jedan od osnovnih problema je što se afere i skandali ne zatvaraju, nema pravnog epiloga. Kako sad bilo koje informacije iz vrha vlasti uzimati zdravo za gotovo, ako nije zatvorena afera Krušik“, kaže novinar Vremena.

On pita kakva je verodostojnost predstavnika države da kažu bilo šta o bilo čemu, kada ostaju na vlasti godinama i pored toga što su umešani u ozbiljne i višeslojne afere u vezi kojih je iznet veliki broj činjenica.

„A javnost, građani su prosto odavno podeljeni bez obzira na bilo kakve činjenice. Jedni veruju jednima, drugi drugima. A istina ne postoji jedna, nego je politički obojena“, napominje Ivanji.

Dodaje da ukoliko tužilaštvo ne otvara istragu, novinarima ne preostaje ništa drugo nego da preuzmu istragu i da je moće da se to što su prikupili jednog dana koristi u nekim suđenjima.

Ako dođemo do toga da se klupko afera razmotava u nutar pravosudnog sistema, rekao je Ivanji.

Kada je u pitanju zabrana Aleksandru Vučiću da poseti Jasenovac, on kaže da je taj skandal ostavo otužan ukus.

„Otužan ukus koliko se cirkus napravio i u čijem se sedištu našao Jasenovac kao jedno od najvećih stratišta. Prisustvovali smo poigravanju sa osećanjima, manipulaciji osećanja na najgori mogući način“, ističe Ivanji.

Dodaje da je predsednik Vučić u svom obraćanju naciji tim povodom izneo veliku količinu izvrnutih teza i neistina. Od toga da niko pre njega nije smeo da zucne o Jasenovcu, do toga da je Beograd klečao pred Zagebom, a Tito se plašio šta će reći Izrael.

„S druge strane, ako je tačno da je dva puta protokolarno tražio da poseti Jasenovac i Hrvatskoj to nikako da odgovara, to je isto skandal svoje vrste sa hrvatske strane. To je stvar političke odluke, odnos i prema Jasenovcu i prema Vukovaru i prema Srebrenici i prema srpskim žrtvama u Bratuncu“, objašnjava Ivanji.

Komentari

Vaš komentar