Ivanji o Stefanoviću: Pokazna vežba, cilj – zapušavanje pukotine, da se ne širi

Vesti 20. maj. 202109:25 > 09:316 komentara
Podeli:

Novinar nedeljnika Vreme Andrej Ivanji izjavio je u Novom danu, govoreći o Nebojši Stefanoviću i izjašnjavanju odbora SNS, da je to "pokazna vežba". "Krpljenje, zapušavanje te pukotine, koja je očigledno nastala u SNS, ona mora da se zalije asfaltom, da ne bi nastavila da se širi. Kad kažem zakrpi, mislim zavari, da se slučajno ne bi širilo, to je cilj ove pokazne vežbe", kaže on.

Na naslovnoj strani nedeljnika Vreme je pitanje „Zašto pada Nebojša Stefanović“, a Ivanji u odgovoru na to pitanje navodi da je „očigledno da je Stefanović imao neke svoje planove i da se prilikom ostvarivanja tih planova nije konsultovao sa šefom i njegovim još bližim okruženjem nego što je on bio“.

„I da na neki način pada kao što je pao ambasador Srbije u Poljskoj, koji je bez konsultovanja ministra dao podršku LGBT populaciji, s tim što ne mislim da su namere Stefanovića imale jedan tako uzvišeni razlog“, kaže on.

Govoreći o izjašnjavanju odbora SNS, kaže da je to „pokazna vežba“.

Povezane vesti

„Krpljenje, zapušavanje te pukotine, koja je očigledno nastala u SNS, ona mora da se zalije asfaltom, da ne bi nastavila da se širi. Mislim da se Stefanoviću smeši sudbina Tomislava Nikolića. Kad kažem zakrpi, mislim zavari, da se slučajno ne bi širilo, to je cilj ove pokazne vežbe“, kaže on.

Istakao je da ne ume da prodre u odnose snaga unutar SNS.

„Očigledno je da je Stefanović izgradio određenu poziciju i u državnim institucijama, i u partiji, i tako mlad i odan bio je viđen možda za nekog naslednika u nekom dalekom vremenu, ali vrh SNS, to jest predsednik države i SNS Aleksandar Vučić, to što oni rade, to je veoma vešto. Imaju jedan problem, onda ga rešavaju tako da reše usput i sve što mogu i što im se nađe na putu. Ta teorija da je to, pored ostalog, i priprema za beogradske izbore, to stoji, s tim što ja ostajem pri onom svom, da je to pokazna vežba, i da to mora da se satre, to seme suprotstavljanja mora da bude u korenu sasečeno“, kaže Ivanji.

Istakao je da vidimo da se, „za razliku od opozicije, uveliko rade pripreme za beogradske izbore“.

„Opozicija treba da se bavi time da nezadovoljne ljude motiviše da izađu na izbore, da im pruže neku opciju. Mislim da bi za opoziciju bilo najpametnije da se fokusira na Beograd, da ono malo resursa što ima, da se ne rasplinjuje po Srbiji, jer nemaju nikakve šanse“, kaže on.

Vraćajući se na Stefanovića, kaže da će „predstava sigurno biti veličanstvena“.

„Kako god, da li će podneti ostavku ili će demokratski biti smenjen sa svih funkcija, ja ne isključujem mogućnost da bude smenjen sa partijskih funkcija, a ostane ministar“, kaže on.

Govoreći o „pobedi nad koronom“, kaže da je načuo da su „neki bilbordi već spremljeni“.

„Da se samo čeka da se grune. Ali, tu postoje neki statistički parametri, toliki je broj vakcinisan, revakcinisan… Treba biti pošten, što se tiče cele te stvari s vakcinacijom, to je odrađeno izuzetno dobro, mnogo bolje od svih zemalja EU“, kaže Ivanji.

Komentari

Vaš komentar