Ivanji: Izjave Vučića i Vulina čist performans, njihov marketing donosi rezultat

Vesti 15. jul. 202109:15 > 09:2923 komentara
Podeli:

Urednik nedeljnika "Vreme" Andrej Ivanji ocenio je u Novom danu da su nastupi najviših predstavnika vlasti na čelu sa predsednikom Vučićem unapred isplanirani u dogovoru sa marketinškim stručnjacima, i da predstavljaju svojevrsne performanse koji će trajati sve dok donose rezultate u održanju rejtinga ove vlasti.

„Ja kada čujem Vulin po mislim – Zoran Kesić. Vidim ga često kako se Kesić osvrće na ministra Vulina. Ali, mnogi koji kritikuju ovu vlast vrlo često prave grešku, jer kod ovih smehotresnih izjava ne samo Vulina, već i Vučića,  nema slučaja. To su neki iskusni, dobri, sjajni marketinški likovi vrlo jasno izračunali i videli na uzorcima šta kakav efekat izaziva kod birača i predstavnici ove vlasti koji smeju da govore javno, a nema ih mnogo, prosto se drže te matrice“, rekao je Ivanji.

Povezane vesti

Prema njegovim rečima, „naravno da je smešno da se predsednik države izjašnjava o svakoj gluposti i da se ministra MUP-a hvali kako je neki džeparoš uhvaćen“, ali ističe da je očigledno da taj marketinški pristup donosi rezultate.

„Dok bude donosio rezultate, bićemo svedoci tih performansa. Tvrdim da postoje gotovo svakodnevna savetovanja unutar SNS-a sa marketinškim stručnjacima, i vi ako vidite, oni vrlo često prežvakavaju istu marketinšku misao. Svi govore isto. To su iste rečenice. Od samog vrha do vrlo često do poslanika u Skupštini Srbije. I to se radi sa razlogom da se predsedniku SNS-a, a onda i stranci održava rejting“, smatra Ivanji.

Dodaje da u njihovim nastupima nema nekih prevelikih slučajnosti.

„Isti je sklop tih izjava. Recimo, jučerašnja izjava predsednika Vučića o performansu telefonom i devet miliona evra, to je čist performans“, napominje gost N1.

Govoreći o novom Upravnom odboru RTS-a, ocenjuje da „neće ništa uspeti“, i dodaje da će „biti kako predstavnici ove vlasti kažu, sa različitim metodama“.

„Što se tiče cele medijske priče, ne treba viša sila da govori koga novinar da zove u studio i koga da intervjuiše. Svaki novinar bi trebao da radi po sopstvenoj savesti, u skladu sa zakonom i novinarskim Kodeksom. Mediji bi trebalo da budu tumači stvarnosti i oni služe tome da se javnost informiše“, konstatuje Ivanji.

On navodi da bi RTS u program trebalo da poziva različite stručnjake, koji imaju različita mišljenja, po najrazličitijim mogućim pitanjima.

„Uloga državnih televizija nije da bude glasnogovornik vlasti, nego da radi u interesu građana“, istakao je urednik nedeljnika „Vreme“.

 

Komentari

Vaš komentar