Na Infektivnoj klinici nema slobodnih mesta, 90 odsto pacijenata nevakcinisani

Vesti 18. okt 202109:28 > 12:23 76 komentara

Zamenica direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti Ivana Milošević izjavila je da u toj bolnici više nema slobodnih mesta i da je u klinici 90 odsto nevakcinisanih protiv koronavirusa.

Ona je za RTS rekla da je situacija takva da čim jednog bolesnika otpuste primaju drugoga, dodavši da svakog dana pregledaju oko 200 pacijenata, a početkom avgusta ih je pregledano oko 70.

Pročitajte još:

„Veliki je pritisak na prijemnu ambulantu. Kolege koji tamo rade su pod kontinuiranim pritiskom već godinu i po dana. Neminovno je da se čeka na pregled“, navela je Ivana Milošević.

Istakla je da su uglavnom u bolnici nevakcinisani bolesnici, mlađi, sredovečni muškarci, a oni koji imaju tešku kliničku sliku su gojazni .

„Vakcinisani pacijenti, kojih je manje od 10 odsto su oni koji imaju teške hronične bolesti. Prethodno zdravi i vakcinisani, ako se i zaraze uglavnom imaju kliničku sliku koja ne zahteva hospitalizaciju“, kazala je Ivana Miloševiće, dodajući da je više od 90 odsto nevakcinisanih u Infektivnoj klinici.

Ukazala je da bolesnici čekaju do poslednjeg trenutka pa se onda jave lekaru i da nije poenta koliko će da čekaju, već je poenta da dobiju pravovremenu terapiju. Ona je apelovala na sve zaražene da se što pre jave lekaru.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare