Istinomer: Baka koja „zbog protesta nije mogla na ručak“ ipak nije na reklami

Vesti 06. dec. 202121:2650 komentara
Podeli:
Izvor: Screenshot

Baka zaglavljena tokom subotnjih protesta u Beogradu postala je viralni predmet podsmeha na društvenim mrežama - “slučajna” prolaznica koja ne stiže na ručak, niti da uzme terapiju. Mnogi korisnici društvenih mreža spekulisali su da je baka sa “Gazele” zapravo akterka jedne televizijske reklame, međutim, ta tvrdnja nije istinita, navodi Istinomer.

Kratak video klip objavljen u nedelju poslepodne na Tviter nalogu člana Narodne stranke, Marka Dragoslavića, sugeriše da je žena sa snimka zapravo glumica iz televizijske reklame za suplement kompanje Vitalis, što su preneli i pojedini mediji.

Loš kvalitet snimka koji je brzo nakon objave počeo da kruži društvenim mrežama, glavni je razlog moguće nesmotrene vizuelne manipulacije i zabune, navodi Istinomer. Ova redakcija na Youtube kanalu Srbija uživo pronašla je snimak na kom je moguće bolje videti baku sa “Gazele”. Osim kratke i sede kose, jasno je da je reč o različitim osobama i po crtama lica, ali i glasu i naglasku, navodi Istinomer.

Iz kompanije Vitalis, prenosi Istinomer, da njihova baza dugogodišnjih korisnika govori da Milojka Diraković iz Jagodine, koja je ujedno i akterka Artriflex reklame, “apsolutno nije žena koja se pojavljuje na snimku sa subotnjih protesta”.

Ne ulazeći u to da li je baka zaglavljena na “Gazeli” autentična prolaznica, ili plaćena statistkinja, ono što se na osnovu fotografija, ali i potvrde iz kompanije “Vitalis” može utvrditi je da nije istina da je u pitanju gospođa iz televizijske reklame, navodi Istinomer.

Komentari

Vaš komentar