Investitor radova u Vidovdanskoj ulici negirao krivicu

Vesti 02. sep 202115:23 > 15:27 19 komentara
Nova.rs/Nemanja Jovanović

Investitor radova koji se sumnjiči da je odgovoran zbog urušavanja dela zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru saslušan je u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Kako je potvrđeno za N1, on je negirao krivicu.

Portal Nova.rs prenosi da je saslušan i izvođač radova i da je i on negirao krivicu.

Izvođač radova je, kako piše portal, ispričao da je on dogovarao posao, ali da faktički nije započeo, niti učestvovao u izvođenju radova.

POVEZANE VESTI

Prema pisanju Nova.rs, ostalo je još da se sasluša drugi investitor, čije je ispitivanje zakazano za 29. septembar.

Prvo osnovno javno tužilaštvo saopštilo je ranije da je protiv investitora i izvođača radova podneta krivična prijava za teško delo protiv opšte sigurnosti, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

U Vidovdanskoj ulici na Crvenom krstu na beogradskoj opštini Vračar sredinom jula se urušila zgrada koja se nalazi na parceli pored aktuelnog gradilišta.

A urušila se jer se kopalo više nego što je dozvoljeno, ocenio je ranije za N1 arhitekta Dragoljub Bakić.

„Onolika rupetina koja je napravljena, a neobezbeđena, moje mišljenje je da je bila manja spratnost, pa je dodata veća, onda silaze duboko i prave garaže, jer su u obavezi da obezbede parking mesto po stanu, zato se ide u takvu dubinu, naravno nestručno, pitanje je kako izgleda i da li postoji projekat obezbeđenja temeljne jame“, ocenjuje Bakić.

Na osnovu dokumenata u koje je N1 televizija imala uvid u informacijama o lokaciji, izdatim 2019. godine, navodi se da je dozvoljena spratnost prizemlje, četiri sprata i potkrovlje. Dok se na građevinskoj dozvoli koju su investitori dobili u aprilu ove godine vidi da su dodata još dva podzemna nivoa.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare