Stanari Bloka 37: Izvođač nam potražuje 400 miliona dinara za naknadu štete

Vesti 19. avg 202120:07 > 20:3322 komentara
Izvor: N1

Željko Babić, jedan od predstavnika stanara Bloka 37, izjavio je da izvođač radova od stanara potražuje 400 miliona dinara. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je za N1 rekao da će Grad pružiti pravnu pomoć stanarima i da izvođač nema pravni osnov da tuži bilo koga.

Kako je naveo Babić, bez obzira na dogovor koji je investitor postigao sa Gradom, a u kome su investitoru ponuđene druge parcele i naknada štete, u sredu je u policiji saslušan prvi stanar Bloka 37, po predlogu koji je izvođač „Ino-Bačka“ uputio Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, a po kom stanare tereti za povredu člana 218 Krivičnog zakonika (Protivpravno zauzimanje zemljišta) i za pričinjenu štetu od istih potražuje 400 miliona dinara.

Povezane vesti

„Stanari Bloka 37 su iskusili lažne nastupe investitora i izvođača radova, pa lažnim prijavljivanjem i nisu iznenađeni, ali su zbunjeni činjenicom da im se ovako nešto dešava u fazi formalizacije rešenja problema. Da li je, ustvari, dogovor uopšte postignut i da li je ovo pokušaj dvostruke i nezakonite naplate štete i od grada i od stanara?“, upitao je Željko Babić.

Vesić: Grad će pružiti pravnu pomoć građanima, izvođač nema pravni osnov da tuži bilo koga

Dogovor, koji će investitor imati sa gradom, podrazumevaće da se odreknu prava na tužbu kako protiv građana, tako i protiv grada. Kao što sam rekao, ovaj dogovor je u fazi realizacije i verujem da će tokom septembra biti potpisan. Koliko je meni poznato, investitor ne tuži nikoga, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić za N1.

Dodaje da kompanija Ino-Bačka nije investitor, već izvođač radova i da ne vidi nikakav pravni osnov da tuži bilo koga za bilo šta.

„No, kako svako može svakog da tuži, grad će stati iza građana i pružiti im pravnu pomoć. Dakle, ni u ovom slučaju neću ostaviti građane na cedilu. Sada je valjda svima jasno koliko je bilo teško ovaj problem dovesti do rešenja. Neka se građani ne brinu. Imaju svoj grad da stane iza njih“, poručio je Vesić.

Komentari

Vaš komentar