Interesovanje postoji, kada će vakcine u Matarušku Banju

Vesti 28. dec 202013:54 0 komentara
Mataruška Banja, Gerontološki centar
N1

Iako je pre nekoliko dana počela vakcinacija u domovima za stare u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, u Gerontološkom centru u Mataruškoj Banji, nijedan korisnik još uvek nije vakcinisan. Interesovanje je veliko, a sačinjen je i spisak.

Sastavljen je plan vakcinacije i on će danas biti predat Zavodu za javno zdravlje u Kraljevu. Postoji veliko interesovanje korisnika kojih u ovom centru ima 240. Međutim, ne postoji nikakva informacija o tome kada bi neko od njih mogao biti vakcinisan.

Posle devet meseci od početka epidemije, koronavirus je prvi put registrovan u ovom centru. Od tada je zaraženo tridesetak korisnika i dvadesetak zaposlenih.

Zanimljivo je da je virus ušao u Gerontološki centar, koji inače od početka izbijanja epidemije nije imao nijedan slučaj, preko korisnika koji je boravio u bolnici. I ono što je još neverovatnije, jeste da je taj korisnik ispoljio simptome tek posle dve nedelje provedene u izolaciji. Praktično, čim je izašao iz takve sobe.

Kako smo saznali, situacija je sada pod kontrolom. Svakoga dana se zaposleni kada dolaze na posao, testiraju antigenskim testovima. Nije bilo novih slučajeva zaraze, a očekuje se da do Božića izađu iz izolacije svi oboleli i kontakti.

Prema poslednjim informacijama Gradskog štaba, još šest osoba iz Kraljeva preminulo je od posledica koronavirusa, a od početka epidemije, preminula je ukupno 141 osoba. Od izbijanja epidemije pa do polovine oktobra, u Kraljevu je registrovano manje od 1.500 zaraženih, da bi u poslednja dva i po meseca zvanično bilo potvrđeno još skoro 8.000 novih slučajeva zaraze.

U Čačku je preminulo još troje ljudi. U bolnici je oko 200, a u respiratornom centru 18 pacijenata.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!