Inspekcija pozvala investitora u Glamočkoj da dođe na sastavljanje zapisnika

Vesti 19. avg 202119:14 > 20:1410 komentara
Podeli:
Izvor: N1/Arhiva

Sekretarijat za inspekcijske poslove Grada Beograda je, u odgovoru dostavljenom N1, saopštio da je izvršen inspekcijski nadzor nad izvođenjem radova u Glamočkoj ulici na Zvezdari.

U odgovoru se navodi da je tom prilikom utvrđeno da je izveden armirano betonski trakasti temelj i započeto zidanje zida betonskim blokovima.

Povezane vesti

Takođe, dodaju, konstatovano je da na gradilištu nije postavljena gradilišna tabla i gradilište nije obeleženo na propisani način.

„Građevinska inspekcija je 19.08.2021. godine donela rešenje o zatvaranju gradilišta, koje je izvršeno istog dana postavljanjem posebne trake za zatvaranje gradilišta, znaka ,’Zatvoreno gradilište’ i pribijanjem rešenja na objekat“, navodi se u odgovoru koji je dostavio Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

Ističe se da je građevinskom inspektoru naknadno dostavljeno rešenje gradske opštine Zvezdara, kojim se odobrava izvođenje radova na izgradnji pomoćnog objekta-ograde, a da je uvidom u bazu podataka CEOP utvrđeno da investitor ne poseduje potvrdu o prijavi radova.

„Investitoru je ostavljen poziv da se 20.08.2021. godine javi u prostorije gradske građevinske inspekcije, radi sačinjavanja zapisnika i uzimanja učešća u postupku. Građevinski inspektor će po sastavljanju zapisnika i proteka zakonskog roka za izjašnjenje na isti preduzeti dalje mere iz svoje nadležnosti. Postupak pred ovim sekretarijatom je i dalje u toku“, zaključeno je.

Gradjani su naterali izvodjaca radova da porusi zid kojim je zagradio ulaz porodici u kojoj zivi i dete sa posebnim potrebama!Glamocka 15, Zvezdara.

Posted by Marko M. Dragoslavic on Thursday, August 19, 2021

Komentari

Vaš komentar