Inspekcija naložila stanarima da uklone mural Ratku Mladiću

Vesti 10. nov 202115:02 > 16:35 69 komentara
N1

Inspekcija je izdala nalog stanarima da se ukloni mural posvećen Ratku Mladiću u Njegoševoj 38 na Vračaru, koji oni do sada nisu uspeli da uklone, saznaje N1.

Povezane vesti

„Nalaže se Stambenim zajednicama Njegoševa 38 i 38b u Beogradu da u roku od dva dana obaveštenja o rešenju, sa prednje strane zgrade ukloni slikovni grafit“, navodi se u rešenju odeljenja za inspekcijske poslove SO Vračar.

U obaveštenju stanarima se navodi da postoji nekoliko opcija za rešavanje ovog problema.

„Jedno je da pokušamo da o trošku stambenih zajednica prekrečimo grafit (sa pitanjem koliko dugo bi ostala u čistom stanju , kao i kako bi garantoivali bezbednost majstora koji bi krečili istu). Druga opcija je da se oglušimo o rešenje inspekcijskog nadzora čimje bi nam po službenoj dužnosti opština okrečila fasadu o našem trošku pod uslovima koje ne znamo. Molimo vas da razmislite o ovom problemu i da nam dostavite stav po ovom pitanju“, stoji u dokumentu upućenom stanarima zgrade.

Podsetimo, sinoć je kordon policije blokirao Njegoševu ulicu i sve prilaze muralu Ratka Mladića u nameri da spreči aktiviste, građane, predstavnike NVO, ali i članove opozicionih političkih stranaka, koji su došli da podrže aktivistkinju i nekadašnju poslanicu Aidu Ćorović da priđu muralu. Sinoćnji protest je završen bez većih incidenata, ali kako je najavljeno – nastaviće se i narednih dana.

Dok su buktale tenzije između ekstremnih desničara i građana u Njegoševoj ulici se pojavio i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji je obišao pripadnike policije „proveravajući kako se čuva javni red i mir“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare