Inicijativa: Ugao gde je oslikan mural Mladiću – deo grada gde vladaju huligani

Vesti 25. nov 202113:13 7 komentara
N1

Nevladina organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) saopštila je da su u četvrtak postavljene table upozorenja za građane da je ugao ulica Njegoševe i Alekse Nenadovića na Vračaru, gde je oslikan mural ratnom zločincu Ratku Mladiću, deo grada gde ne vlada zakon nego huligani.

Povezane vesti:

YIHR je pozvao institucije na akciju za vladavinu prava i poštovanje evropskih vrednosti, i reakciju protiv huligana i zločinaca.

Inicijativa je postavila i pitanje za opštinu Vračar, grad Beograd, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Vladu i predsednika Srbije kada će omogućiti da se ukloni ilegalni mural Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici, koji „savez državnih institucija, policije i huligana uspešno čuva već 15 dana“.

Umesto da podrže stanare Njegoševe da uklone mural na osnovu rešenja opštinske inspekcije, državni organi su omogućili huliganima da uspostave vlast na toj raskrsnici, određuju ko može a ko ne može da prođe, fotografiše ili zastane i dodatno da nezakonito oslikaju još dva portreta na fasadama – uključujući još jednog ratnog zločinca Dražu Mihajlovića, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare