Inicijativa mladih traži postupak protiv navijača Zvezde zbog vređanja trenera

Vesti 21. feb 202210:34 > 22. feb 2022 18:01 2 komentara
You tube/FCRedStarBelgrade/Printscreen

Inicijativa mladih za ljudska prava saopštila je da je podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv pripadnika "huliganske grupe Delije Sever, koji su 5. februara na vaterpolo utakmici Crvene Zvezde i Šapca u sportskom centru Milan Gale Muškatirović vređali trenera Mirka Vičevića crveno-belih".

Kako se ukazuje, pripadnici te grupe prekršili su Zakon o javnom redu i miru i Zakon o zabrani manifestacija neonacističkih i fašističkih organizacija i udruženja i zabrani upotrebe neonacističkih ili fašističkih simbola i obeležja.

POVEZANE VESTI:

„Slavljenjem ratnog zločinca Ratka Mladića tokom marša centralnim beogradskim ulicama i šovinističkim transparentom, kao i vređanjem tokom vaterpolo utakmice, pripadnici grupe Delije Sever poslali su poruku Vičeviću da, zbog hrvatskog porekla, ne pripada ‘srpskom svetu'“, navodi Inicijativa.

Kako se podseća, iste večeri ta grupa je objavila i snimak na Jutjub kanalu, posle čega je 6. februara i negativnih reakcija na društvenim mrežama preko Tvitera zapretila svima kojima se nisu dopali transparenti.

Saopštenja i izjave predstavnika Vaterpolo saveza i VK Crvena zvezda bez osude huligana predstavljaju sramotno povlađivanje nasilnicima, ocenila je Inicijativa.

Još je problematičniji izostanak javne osude Vlade Srbije i relativizacija nasilja koju sprovodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavom na TV Prva da je „to nešto što se dešava u celom regionu, ali nešto izraženije u Zvezdi“, zaključuje Inicijativa.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare