Incident na granici sa Mađarskom, migranti pogodili policajca kamenom u glavu

Vesti 17. jun 202219:16 1 komentar
Alex Halada/AFP (arhiva, ilustracija)

Na mađarsko-srpskoj granici kod mesta Kunbaja dogodio se incident kada su migranti kamenom u glavu pogodili jednog graničnog policajca, saopštila je mađarska policija.

U mađarskoj policiji navode da je njihov službenik zadobio lakše telesne povrede i da je pokrenuta istraga zbog nasilja nad službenim licem, prenosi RTS.

Migranti su takođe oštetili i službeno vozilo, kao i kontejner za odmor.

Od početka godine zabeleženo je 238 napada na graničare u županijama Čongrad-Čanad i Bač-Kiškun, koje se graniče sa Srbijom, kažu u mađarskoj policiji.

Bacanje kamenja, cigli, kočeva, štapova, pa i peska na uniformisana lica postalo je uobičajeno, a do sada je povređeno 28 policajaca. Nasilnim postupcima migranata oštećeno je 120 vozila i 19 nadzornih kamera, a brave na zaštitnoj ogradi polomljene su u 33 slučaja.

Broj ilegalnih prelazaka granice je u porastu, a migranti se sve agresivnije ponašaju, konstatuju u policiji susedne zemlje.

Policajci i vojnici koji brane granicu i dalje će preduzimati odlučne mere prema prekršiocima, ističu u mađarskoj policiji.

Samo tokom jučerašnjeg dana mađarski policajci i vojnici priveli su 610 ilegalaca, a 234 osobe su sprečene da nelegalno uđu u zemlju.

Vlasti u susednoj zemlji ove godine uhapsile su oko 97.000 osoba koje su ilegalno boravile na teritoriji Mađarske, što je duplo više nego u isto vreme prošle godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare