Prijava SSP protiv policije u Jagodini, Palma kaže – sprečeno da blate građane

Vesti 23. avg. 202120:147 komentara
Podeli:

Stranka Slobode i pravde (SSP) podnela je u Jagodini krivičnu prijavu protiv policijske patrole koja, kažu, nije zaštitila njene aktivistkinje prilikom incidenta ispred Akva parka pre nekoliko dana. Članovi te stranke tvrde da su aktivistkinje napali batinaši Dragana Markovića Palme iako su one postavljanje štanda uredno prijavile i za to dobile odobrenje.

Za sve Jagodince to je bio tradicionalni Dan otvorenih vrata, samo što neki nisu mogli da prođu kroz njih.

U rukama aktivistkinje SSP iz Jagodine Katarine Jokić papir kojim je policija obaveštena da će na ulazu u Akva park tog 20. avgusta biti postavljen štand sa promotivnim materijalom te stranke i dobijena saglasnost. Međutim, uz vređanja koja su se čula s obe strane, na ivici fizičkog incidenta, obezbeđenje akvaparka ipak nije dozvolilo aktivistkinjama SSP da štand postave – preciznije išutirali su njegove delove.

„Ono što nas je najviše zabolelo u celoj priči je činjenica da su organi reda bili tu, sve vreme i nisu hteli da priđu. Njihov komentar je bio čujemo da neko skiči, iskoristiću priliku da ih pitam – a što nisu došli da vide ko i zašto skiči“, kaže Jokić.

I zbog toga u Katarininim rukama još jedan papir – prijava protiv policijske patrole zbog, kako piše, nepostupanja po zakonu i pravilima službe.

„Na osnovu ove prijave oni imaju obavezu da obave unutrašnju kontrolu a mi smo zatražili da nas o tome izveste“, dodaje ona.

Povezana vest

A predsednik jagodinske skupštine Dragan Marković ima drugačije viđenje ovog incidenta – aktivistkinje SSP napale su radnike Akva parka. Oni su ih, kako piše u Markovićevoj izjavi, sprečili da blate građane Jagodine.

„U toj stranci se nalaze aktivisti koji imaju lekarske šifre o psihičkim problemima, u toj stranci se nalaze lopovi i kriminalci koji su osuđivani, u toj stranci se nalaze i lažovi i siledžije. I aktivisti takve partije u Jagodini dođu sa namerom da postave politički štand sa slikom sliledžije Dragana Đilasa, u trenutku kada se tu na tradiconalnoj manifestaciji nalazi 6.500 ljudi, sa svojim porodicama i decom koji su došli da uživaju u turističkim sadržajima Jagodine“, naveo je Marković.

Podsećamo da je reakcija jagodinske policije izostala i kada je u aprilu odbornik Prave Srbije u Skupštini Jagodine Dušan Marković vređao i odgurivao Mariniku Tepić, kada je ona držala konferenciju za novinare ispred jagodinskog parlamenta.

A u slučaju podvođenja devojaka i žena u tom gradu, koji je pokrenula potpredsednica SSP, nema novih informacija iz kraljevačkog tužilaštva.

„Očigledno je tužilaštvo u strahu od moćnika poput Dragana Markovića i Aleksandra Vučića i da ljudi iz tužilaštva misle da je bolje da ništa ne rade i da ne čačkaju pošto Marković ima zaštitu SNS i Vučića“, smatra Borko Stefanović iz SSP.

Predmet Palma je i dalje u predistražnoj fazi, tužilaštvo i dalje prikuplja obaveštenja i do sada je u svojstvu građana ispitano 30 osoba.

Komentari

Vaš komentar