Imenovan v.d. direktor Zdravstvenog centra Valjevo

Vesti 14. jul 202120:08 7 komentara
Branka Antić, Valjevo
N1

Ministarstvo zdravlja Vlade Srbije imenovalo je za novog v.d. direktora Zdravstvenog centra Valjevo doktorku Branku Antić, koja je do sada vodila valjevski Dom zdravlja.

Antić je organizovala rad kovid ambulanti i punktova za vakcinisanje građana u uslovima pandemije koronavirusa, s obzirom da je Valjevo bilo jedan od najugroženijih gradova u Srbiji. Za njenog mandata je rekonstruisana i zgrada Doma zdravlja.

Dosadašnji v.d. direktora Opšte bolnice Valjevo bio je doktor Zoran Đurić, koji je na to mesto imenovan 2016.godine.

Dom zdravlja i Opšta bolnica od 2021. godine funkcionišu u okviru Zdravstvenog centra Valjevo.

Povodom postavljenja na novu funkciju Branka Antić je rekla za N1 da će, najpre, napraviti novi tim sa kojim će moći da se nosi sa svim izazovima koji stoje pred njom.

„Nastavićemo sa reorganizacijom Zdravstvenog centra sa ciljem što veće efikasnosti rada i uštede. Ulazimo i u veliki posao rekonstrukcije zgrade Opšte bolnice za koju su izdvojena sredstva. Pred nama su i dalje izazovi i moguća iznenađenja kada su u pitanju novi sojevi koronavirusa i širenje infekcije“, rekla je Antić i pored smene najužeg rukovodstva Opšte bolnice najavila i smenu načelnika pojedinih odeljenja bolnice za koje ceni da nisu uspešno obavljali svoj posao.

Povodom završetka radova na Domu zdravlja ministar Zlatibor Lončar je u junu posetio Valjevo i tada najavio smenu rukovodstva Opšte bolnice Valjevo. Jedan od razloga za tu smenu, kako je tada rekao ministar Lončar,“ je kašnjenje sa početkom rekonstrukcije Opšte bolnice Valjevo za koju je izdvojen veliki novac građana Srbije“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare