Igor Božić: Odluka REM – jasna politička poruka

Vesti 29. jul 202213:35 > 13:46 27 komentara

Odluka Regulatornog tela za elektronske medije da dodeli nacionalne frekvencije televizijama Pink, Hepi, Prvoj i B92 je jasna politička poruka, izjavio je news direktor televizije N1 Igor Božić.

Povezane vesti:

„Iako je predsednica REM molila da ne pričamo da su to političke poruke, jasna je politička poruka – ništa se ne menja u Srbiji niti iko ima nameru da nešto promeni u smislu obaveštavanja javnosti“, rekao je Božić nakon objavljivanja odluke REM-a.

On je kazao da tu poruku možemo protumačiti tako da su su vlasnici televizija koji su dobili nacionalne frekvencije obećali da će nastaviti da rade kao i do sada, i da je time „izvesna budućnost za ljude koji vladaju ovom zemljom“.

Govoreći o tome što prethodni rad televizija nije uziman u obzir prilikom ocenjivanja, Božić podseća da su mnogi pravnici tvrdili da je to protivno zakonu.

Dodao je da REM ima diskreciono pravo da odlučuje kako hoće ako ima većinu, ali je ocenio da to telo nije samostalno u ovoj vrsti odlučivnaja.

Božić je rekao da „jedva čeka“ da vidi obrazloženje odluke o dodeli za nekoliko dana, kako je najavila predsednica Saveta REM Olivera Zekić, i pozvao javnost da se uputi u to kakve su elaborate podnele televizije.

Na pitanje o konkursu za petu frekvenciju, čije je raspisivanje najavljeno, news direktor N1 podseća da „nije postojalo logično obrazloženje“ zašto taj konkurs već nije bio raspisan.

„Pretpostavljam da ćemo urtaditi opet istu proceduru“, rekao je Božić, ali je dodao da ne oseća optimizam.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare