Ideje Somborca za stikere MUP: Rebić u penziji hrani golubove, a tetka šalje keš

Vesti 29. dec. 202111:34 > 13:522 komentara
Podeli:

Ministarstvo unutrašnjih poslova nedavno je objavilo svoje prve zvanične Vajber stikere, što je pokrenulo duhovite polemike na društvenim mrežama, a crtač stripova i karikaturista Marko Somborac podelio je sa N1 nekoliko svojih ideja za nove stikere MUP-a.

Pročitajte još:

Somborac kaže da policija ima problem sa komunikacijom sa građanima, “recimo da ne izađu na teren kad ih pozovu”, navodeći slučaj Savamale i protesta na šabačkom mostu.

“Možda je ovo njihov stidljiv pokušaj da se otvore prema građanima – da ih cimamo stikerima, da probamo preko Vocapa, možda se tad odazovu na prijave”, rekao je on.

Za stikere koje je MUP objavio kaže da su “super urađeni”, ali da je njemu delovalo kao da treba nešto dodati…

“Imam verzije kad policajci biju onu trojicu na klupi, pa kad se sklanjaju od huligana na mostu u Šapcu, onda neke stvari koje možemo koristiti u realnom životu, tipa ‘tetka šalji keš’. Imao sam i predloge tipa ‘idem tetki da donesem lek’, ‘Vučić: pozovi 192 za prisluškivanje’, i jedan koji aludira na povezanost huligana i nekih iz MUP-a: ‘Da li si u Nevolji?’”, kazao je Somborac.

Na pitanje kako bi izgledao stiker kada nema policije, kao na poslednjim ekološkim protestima, kaže da bi aludirao na to da su maskirani.

“Ja sam viđao neke ljude u civilu i vire im pištolji – iskreno se nadam da je to policija”, rekao je on.

Jedan od stikera MUP-a pokazuje policiju na reci uz reči “ne talasaj”, što karikaturistu asocira na poruku, ne samo ljdima u policiji nego i građanima, da će “bolje proći ne prijavljuju, kao što vidimo sa ovim nažalost popularnim heštegom #NisamPrijavila”.

Na Somborčevim stikerima za MUP nema donedavnog direktora policije Vladimira Rebića, koji je premešten na mesto savetnika ministra do penzije, a na pitanje kako bi ga nacrtao, kaže – “kako hrani golubove”.

Međutim, karikaturista je napravio stiker za uhapšenu bivšu državnu sekretarku MUP-a Dijanu Hrkalović, koja je “jedna jedina” za svoje obožavaoce na Instagramu.

Na pitanje kako bi policija mogla da čestita novu godinu građanima na Vajberu, Somborac kratko kaže: “Ne zovite 192”.

Komentari

Vaš komentar