Iako je Vučić odbio da se kandiduje, ostaje na čelu SNS do izbora 3. aprila

Vesti 27. nov 202116:05 > 16:16 35 komentara
Tanjug / Tara Radovanović

Iako je odbio da se ponovo kandiduje za mesto predsednika Srpske napredne stranke (SNS), Aleksandar Vučić ostaje na čelu SNS do izbora koji bi trebalo da budu održani 3. aprila sledeće godine, ishod je izborne skupštine vladajuće partije održane iza zatvorenih vrata u Beogradu.

Izbor predsednika i zamenika predsednika odložen je za period posle izbora. Izabrani su potpredsednici stranke i to će to biti: Ana Brnabić, Siniša Mali, Marko Đurić, Miloš Vučević, Aleksandar Šapić, Vladimir Orlić, kao i Nevena Đurić. Takođe, predsedništvo SNS biće prošireno sa 30-ak na 100 članova, dok će glavni odbor vladajuće stranke ubuduće činiti oko 1000 ljudi.

„Jednoglasna odluka svih članova SNS, svih opštinskih i mesnih odbora, je bila da predsednik Aleksandar Vučić bude jedini kandidat za predsednika stranke. On je odbio da se kandiduje za predsednika. Postigli smo kompromisno rešenje da se predsedniku produži mandat predsednika SNS do izbora, odnosno do sledeće vanredne skupštine, tako da će Aleksandar Vučić nastaviti da vodi SNS do ovih izbora, a onda ćemo izabrati i predsednika stranke, kao i zamenika predsednika“, izjavila je predsednik GO SNS Beograda Ana Brnabić.

Izvor: Tanjug

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare