I posle Nevolje nevolja: Ko sve „napada“ Jug, brani li Belivuk šipku iz zatvora?

Vesti 10. jul. 202119:14 > 19:2255 komentara
Podeli:

Nedelju dana uoči početka nove fudbalske sezone u Srbiji, važnije od bilo kog pitanja je pitanje: čija je južna tribina? Hapšenjem Veljka Belivuka samo je oslobođen prostor za novu grupu, zaključuju novinari, a u oči upada i činjenica da je nekadašnja državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović baš sada, prvi put na društvenim mrežama, komentarisala svoju navodnu povezanost sa klanom Velje Nevolje.

Nevolja nikada ne ide sama, a šipka na južnoj tribini je samo jedna. Fudbaleri Partizana će uskoro trčati u poznatom pravcu, ali su se, uoči početka sezone, navijači, po dobrom starom principu, rastrčali po centru Beograda.

Povezano:

Obračun dve grupe navijača upućuje na zaključak: Belivuk bi da i iz zatvora kontroliše Jug, ali tu su i druge, nove i stare ekipe, koje bi da probiju njegov živi zid i zauzmu slobodan prostor.

„Sve deluje da se stvara novi teren za neku sličnu grupu, a koja će to imena biti, vrlo brzo će se saznati kad počne sezona utakmica – videće se na tribinama“, kaže novinar Vuk Cvijić.

Mediji spekulišu da južnu tribinu napadaju Đorđe Prelić Prele, koji je zbog učešća u ubistvu francuskog navijača Tatona, posle odsluženih šest godina, nedavno pušten uslovno na slobodu. Okupila se i nekadašnja ekipa „Alkatraz“ pod novom zastavom „Kićina braća“, na čelu sa nedavno hapšenim Šobićem, a od tribine ne odustaju ni Miloš Kimi Radisavljević i njegovi „Partizanovci“.

„Ono što isto zabrinjava, što se poklapa sa ovim je da se ne vodi duboka istraga o povezanosti Belivukove grupe sa predstavnicima vlasti“, ističe Cvijić.

A Jelena Radivojević iz Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) dodaje: „Vlasti godinama unazad, decenijama, takve grupe drže blizu sebe, jer im služe za razne prljave poslove… Videli smo da sama istraga ide samo nekoliko godina unazad, ne uključuje period kada je Dijana Hrkalović zajedno sa Stefanovićem upravljala MUP-om i postoje mnogi dokazi da je blisko bila povezana sa ovom grupom“.

Hrkalovićeva šalje poruku o tribini

Nekadašnja državna sekretarka u MUP-u, koja je pre par meseci saslušana u SBPOK-u zbog navodne povezanosti sa Veljkom Belivukom, baš u ovom momentu, aktivnost na društvenim mrežama proširila i prepiskom sa navijačima.

Izvor : Instagram/ Screenshot

„Bravo Diksi, oprošteno ti je i što si nam tribinu uništila, majke mi“, napisao je jedan korisnik društvene mreže Instagram, na šta mu je Hrkalovićeva odgovorila: „A ko zna, možda se na kraju, ipak ispostavi da ja nemam veze sa tim… Čudan je život. Onaj ko stvarno voli, taj ne uništava. Pozdrav za sve Grobare“.

„Ja nisam siguran da je ona donosila odluke koje se tiču grupe Veljka Belivuka, nego je to možda stizalo sa nekog višeg mesta od nje i ona se i sada ponaša kao stranački vojnik – ona i dalje ne izlazi i ne govori sve što zna“, naglašava Dušan Telesković, novinar Nedeljnika.

Podsećamo da je nekadašnji potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić 22. juna predao SBPOK-u papir za koji tvrdi da je dokaz da je član GO SNS zakupac prostora na stadionu crno-belih u kome je otkriven tzv. Belivukov bunker. MUP tvrdi – neistina.

Komentari

Vaš komentar