I ovog jutra problemi sa javnim prevozom u Beogradu na 13 linija

Vesti 13. dec. 202108:41 > 10:145 komentara
Podeli:

Načelnik Operativnog kontrolnog centra za javni prevoz u Sekretarijatu za javni prevoz Miloš Damnjanović izjavio je za N1 da javni prevoz u Beogradu saobraća redovno osim na 13 gradskih linija gde je izmenjen ili zbog snežnih padavina ili drveća koje je palo na kolovoz. Damnjanović navodi da je sneg težak, pa se drveće nadvijalo nad saobraćajnice i došlo je do pucanja devreća i blokiranja saobraćaja.

U prekidu su, kaže Damnjanović, linije u višim delovima grada, kao što su Avala, Žarkovo ili Miljakovac.

Povezane vesti

Kaže da je što se gradskih linija tiče, 1.350 vozila na ulicama, kao i 260 vozila na prigradskim linijama.

U Operativnom centru, kako ističe, dispečeri upravljaju svim vozilima u javnom prevozu. „Dobijamo informacije od vozača ako ima problema i prenosimo ostalim gradskim službama koje izlaze ne teren“, rekao je Damnjanović.

„Očekujemo i da na 13 linija koje su u zastoju u narednih pola sata do sat vremena otklonimo probleme“, rekao je on.

Damjanović je rekao da je uglavnom problme popadlao drveće i naveo primer okretnice na Galenici, u Rakovici kod Osnovne škole u Petra Konjevića. „Nisu u pitanju veliki nerešivi problemi, službe su na terenu i očekujemo brzo da sve bude normalizovano“, kaže.

Kolovoz je, dodaje, očišćen jer je Beograd put očistio sve deonice kuda ide javni prevoz, ali sneg je oborio neka stabla i ekipe Zelenila su na terenu.

Upitan za kolaps koji se dogodio na Miljakovcu juče, Damnjanović ističe da su stajali autobusi i da je ceo grad bio u poremećaju zbog snega koji je padao velikim intenzitetom. „Kamioni su pokušavali da raščiste, ali bilo je i putničkih vozila koja su napravili zastoj pošto su izašli nepripremljeni na ulicu, pa su se iza naslagala ostala vozila“, rekao je on.

Na pitanje kako objašnjava fotografije iz grada i sa Senjaka gde je na liniji 44 navodno autobus imao letnje, ćelave gume, kaže:

„Nisam video tu situaciju, ali što se tiče guma, opreme na vozilima, to je u nadležnosti saobraćajne policije koja kontroliše vozila. Sekretarijat za javni prevoz svake godine pred zimsku sezonu uputi dopise svim prevoznicima da se pripreme za sezonu. Dobili smo informaciju da su svi bili pripremeljeni adekvatno za zimsku sezonu i da su nabavili zimske gume“, kazao je Damnjanović.

 

Komentari

Vaš komentar