I na nezvaničnu vest kreće stari scenario: O Ponošu tabloidi, poslanici pa Vučić

Vesti 02. nov. 202119:13 > 19:1648 komentara
Podeli:

Iako deo opozicije okupljen oko Stranke slobode i pravde i Narodne stranke još nije, kako sami kažu, razgovarao na temu zajedničkog kandidata za predsedničke izbore, i nezvanična informacija da bi to mogao da bude Zdravko Ponoš bila je dovoljna da krene uobičajeni napad vlasti i provladinih medija.

Dok traje zastoj u postavljanju novog američkog ambasadora, pominjanje imena Kristofera Hila u Srbiji pokreće lavinu.

„Kad neko odluči da Kristofera Hila izvuče iz penzije i dovede ga ovde, onda postoji priličan nivo izvesnosti da on neće otići odavde, a da Vučić ostane“, rekao je za FoNet ranije Zdravko Ponoš, potpredsednik Narodne stranke.

I lavina kreće. Čim se pojavila i, nezvanična, informacija da je Zdravko Ponoš potencijalni kandidat opozicije za predsedničke izbore, njegov komentar o američkom diplomati bio je dovoljan da različiti provladini tabloidi budu identično inspirisani: opozicija očekuje pomoć Zapada u rušenju Vučića. Ta teza o rušenju Srbije potom je pronašla mesto i među poslaničkim pitanjima.

„Ko sada najviše kritikuje vlast Aleksandra Vučića i traži podršku stranaca? To je svakako Zdravko Ponoš, koji je kao načelnik Generalštaba uništio Vojsku Srbije i ona je bila najslabija kada je Ponoš bio na njenom čelu“, rekao je poslanik s liste „Aleksandar Vučić – za našu decu“ Uglješa Mrdić.

Povezano:

A zatim se pitanje intervencije stranaca i stanja u vojsci pre 15 godina otvorilo i u Glazgovu, odmah posle priče o klimatskim promenama.

Pink: Kažu da on jedini sme u rat sa vama…

Vučić: Kakav rat?

Pink: Pa takav je naslov, ja sam samo pročitala…

Vučić: Aha, ok. Ako narod bude izabrao tog gospodina koji se istakao svojim delatnostima dok je bio načelnik Generalštaba, a opšte je poznato kako je osnažio našu vojsku. Ako ljudi žele da imaju takve koji se uzdaju u snagu inostranih ambasadora – da im pomognu u dovođenju i odvođenju s vlasti ne znam koga, ja ću da čestitam svakako.

„Preduslov da ozbiljnije razmišljam o kandidaturi za predsednika Srbije je da opozicija postigne dogovor o jedinstvenom nastupu na izborima na svim nivoima. Ako ga bude, tek tada bih eventualno bio spreman da se saglasim da moje ime bude jedno od imena čiji potencijal za uspeh treba izmeriti“, rekao je o eventualnoj kandidaturi Ponoš.

Dakle, dogovor dela opozicije oko predsedničkog kandidata još nije postignut, ali je vlast već prepoznala kandidata.

Komentari

Vaš komentar