I Grad Novi Pazar kupuje službena kola od „Auto Čačka“, jedini dostavio ponudu

Vesti 26. okt 202112:40 1 komentar
N1 (arhiva)

Gradska uprava Novog Pazara kupiće dva nova službena automobila od kompanije "Auto Čačak promet" za 7,8 miliona dinara, odnosno, oko 66.000 evra, objavio je radio Sto plus.

Ta kompanija, od koje vozila često nabavljaju lokalne samouprave, državni organi i javna preduzeća, jedina je dostavila ponudu na tender Novog Pazara za nabavku dva nova automobila, proizvedena ove godine.

Pročitajte još:

Prema tenderskoj specifikaciji, prvo vozilo trebalo je da poseduje sedmostepeni automatski menjač, dizel motor Euro 6 standarda, zapremine od 1.950 do 2.000 kubika i snage 140 ili 150 kilovata.

Automobil je trebalo da bude dug između 4,65 i 4,75 metara, a visine 1,65 i 1,7 metara.

Među minimalnom zahtevanom opremom nalaze se vazdušni jastuci i zavese, troozonski klima uređaj, grejači sedišta, ali i da visina prostora za glavu na zadnjem sedištu ne bude manja od jednog metra.

I drugi automobil je sa dizel motorom, iste kubikaže, ali nešto manje snage (110 do 115 kilovata). To vozilo je i nešto kraće, sa prtljažnikom manje zapremine (600 litara).

Zastupnik Škode

Preduzeće za proizvodnju, promet, turizam, saobraćaj i usluge eksport-import Auto Čačak doo osnovano je 1996. godine. Podsećamo, kompanija je poznata po tome što je ekskluzivni zastupnik „Škode“ za tržište Srbije, a njen vlasnik je Milenko Kostić.

Preduzeće ima, kako se navodi u napomenama uz finansijske izveštaje u APR, dva zavisna preduzeća. To su „As – Car“ doo Beograd, u čijem kapitalu preduzeće učestvuje 51 odsto i „Čačak film“ doo Čačak“ u čijem kapitalu preduzeće učestvuje 50 odsto.

Kada je reč o povezanim firmama, njih je ukupno 13.

Prema podacima Agencije za privredne registre, Auto Čačak je prošle godine poslovao sa profitom od 662 miliona dinara, a godinu pre je takođe upisao dobit od 843,7 miliona dinara.

U finansijskim izveštajima navodi se da se Auto Čačak bavi trgovinom automobilima i lakim motornim vozilima.

„U okviru obavljanja pretežne delatnosti, firma se bavi prodajom motornih vozila i to pretežno uvoznih, servisiranjem vozila marke Škoda, uključujući i trgovinu na malo rezervnim delovima. Za svrhe distribucije i održavanja motornih vozila, društvo je oformilo mrežu ovlašćenih dilera i servisera širom zemlje. Društvo poseduje licencu ekskluzivnog zastupnika češkog proizvođača vozila ‘Škoda’ za teritoriju Srbije. Pretežnu delatnost društvo obavlja u sedištu u Konjevićima – Čačak i tri poslovne jedinice: u Krnjači, na Novom Beogradu i u Nišu. Osim pretežne delatnosti, društvo se bavi izdavanjem u zakup poslovnih objekata i trgovinom na veliko ostalim artiklima“, stoji u napomenama uz finansijske izveštaje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare