I Donald donirao dres – pomozite devojčici koja boluje od cerebralne paralize

Vesti 07. avg 202219:25 > 19:3310 komentara
Podeli:

Samohrana majka devojčice koja boluje od cerebralne paralize pokušava da prikupi novac za operaciju u Sjedinjenim Državama i oporavak posle operacije. Petogodišnjoj Anastasiji Mitić u njenoj borbi protiv bolesti odlučili su da pomognu i fudbaleri Crvene Zvezde. Bivši Zvezdin vezni igrač Mičel Donald je donirao svoj dres koji je stavljen na licitaciju.

Anastasia Mitić nedavno je napunila pet godina, a njena borba za život počinje i pre samog rođenja.

“Jeste, ovo je Anastasia, naša borba kreće još dok je Anastasia bila u stomaku. Anastasia je dete iz blizanačke trudnoće, u trećem mesecu trudnoće došlo je do spontanog pobačaja jednog blizanca tako da je Anastasia upisana kao fenomen – dete koje je preživelo spontani pobačaj”, objašnjava majka devojčice Katarina Mitić.

Njoj je sa četiri meseca utvrđeno da boluje od cerebralne paralize i već pet godina Anastasia je imala nekoliko operacija, a zajedno sa svojom samohranom majkom svakodnevno ide i na fizikalne terapije ne bi li živela život kao i sva ostala deca. Međutim, potrebno je još malo da bi se potpuno oporavila.

Anastasia Mitić
Izvor : N1

“Postoji operacija koja se radi u inostranstvu – selektivna dorzalna rizotomija, radi se operacija na kičmi gde se prilokom presecanja nerva u kičmenoj moždini zauvek gubi spazam. Spazam je, inače, za cerebralnu paralizu najveći problem kod sve dece”, kaže Katarina Mitić.

Za ovu operaciju je potrebno oko 120.000 evra, ali mnogo više novca potrebno je za period intezivne rehabilitacije koja sledi nakon operacije koja bi trebalo da se uradi u februaru u Americi. Kako Anastasijina mama kaže, imaju veliku pomoć i podršku što od prijatelja, solidarnih građana, kao i doktorke Danijele Baščarević koja im na ovom putu oporavka pomaže, ali i još nekoga:

“To je naš drugar Kosta, to je Anastasijina simpatija i Anastasijina velika podrška”, rekla je majka devojčice.

Podršku u Anastasijinom lečenju juče je ponudio i bivši fudbaler Crvene Zvezde Mičel Donald tako što je donirao dres sa svoje poslednje utakmice na kome se nalaze potpisi svih igrača. Dres će ići na licitaciju kako bi se prikupio novac za Anastasiino lečenje, a svako može pomoći i slanjem SMS poruke sadržine 1315 na broj 3030.

Komentari

Vaš komentar