Jutros redovi za vakcinaciju ispred Sajma, gužva se oko podneva raščistila

Vesti 28. mar. 202109:28 > 13:2923 komentara
Podeli:

Vakcinacija građana iz celog regiona nastavljena je u Beogradu i Nišu, a obezbeđeno je 10.000 vakcina Astrazeneka. I ovog jutra redovi su bili ispred Beogradskog sajma ali nije gužva poput one koja je bila juče. Gužva se oko podneva raščistila, javlja reporter N1.

Naš reporter prenosi da se jutros sve odvijalo po planu i da je obezbeđenje puštalo po 20 osoba da uđe na punktove za vakcinaciju, dok su ostali čekali.

Pripadnici obezbeđenja rekli su za N1 da su u jednom redu stajali oni koji su zakazali vakcinaciju, a u drugom oni koji nisu.

To se dešavalo iako je direktor E- Uprave Mihailo Jovanović juče rekao da strani državljani ne treba da dolaze ako nemaju zakazan termin.

Ispred Sajma vidan je bio i veliki broj automobila sa stranim registarskim tablicama, što ukazuje da se i danas vakcinišu građani iz zemalja regiona.

Gužva se, kako javlja reporter N1, oko podneva raščistila.

Izvor : N1

Nastavlja se i juče započeta vakcinacija privrednika iz regiona.

Kako je juče najavio predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, na spisku za besplatnu vakcinaciju u Beogradu i Nišu ovog vikenda je 7.500 privrednika iz regiona.

Najveći broj prijavljenih je iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Crne Gore, rekao je Čadež koji je juče posetio BelEkspo centar u Beogradu gde su vakcinisani građani Srbije i regiona.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je da je juče na Beogradskom sajmu vakcinisano ukupno 6.446 gradjana, stranih i državljana Srbije.

„Vakcinu Astrazeneka primilo je 5.299 osoba od kojih su većina stranci“, rekao je Vesić za agenciju Beta, navodeći da je revakcinisano 1.147 osoba.

Izvor : Tanjug/Tara Radovanović

 

Svi zainteresovani građani mogu da se prijave za imunizaciju protiv kovida 19 pozivanjem broja 0800 222 334, ali i preko portala e-Uprave.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar