Huligani napali i zapalili kombi kojim su se mladi vraćali sa derbija

Vesti 18. apr 202221:59 33 komentara
Policija
Shutterstock

Kombi, kojim se osmoro mladih uzrasta od 16 do 18 godina iz jednog sela u okolini Kragujevca vraćalo sa derbija Crvene zvezde i Partizana, napala je i spalila u okolini Mladenovca grupa od oko 15 muškaraca sa kapuljačama, prenosi Glas Šumadije.

Napadači su u subotu oko 22.15 na mračnoj i nenaseljenoj deonici puta na samom izlasku iz Mladenovca presreli i demolirali kombi, a zatim ga zapalili upaljenim bakljama pošto su prethodno blokirali vrata da putnici ne mogu da izađu, piše Glas Šumadije.

Vozač i putnici, od kojih samo jedan mladić ima 20 godina, zadobili su opekotine po glavi i rukama i posekotine po telu, a na mesto napada izašli su vatrogasci i policija, mladenovačka hitna pomoć koja zbrinula je sve povređene.

Vozač Igor Grujić rekao je „da su jedva spasili živu glavu“, i da je među mladima koje je vozio na derbi bila i jedna devojka, te da na kombiju nije bilo nikakvih transparenata, zastava, niti sportskih obeležja, koji bi mogli da isprovociraju neku navijačku grupu.

On je rekao da su im reprečili put, opkolili ih sa svih strana i da su se našli „bukvalno u klinču iz čista mira“, kada se jedno vozilo zaustavilo ispred njih, drugi auto se zakucao u zadnji deo kombija, a jedno vozilo se parkiralo sa strane i blokiralo vrata.

„Onda je iz nekoliko automobila izašlo oko 15 muškaraca. Svi su imali kapuljače i počeli su prvo da nas gađaju kamenjem, palicama i čime su stigli. Polupali su nam stakla, a onda počeli da ubacuju upaljene baklje u kombi. Nastao je haos. Neka deca su spavala pozadi. Staklo je letelo po nama. Mi smo izbacivali baklje, a oni su ih ponovo vraćali unutra. Bilo je strašno“, ispričao je on.

Grujić je rekao da mu nije jasno zbog čega su napadnuti, jer su sva deca bila „normalno obučena, bez ikakvih šalova i sportskih obeležja“, te sumnja da su u ovu, kako kaže, „unapred osmišljenu sačekušu“ upali greškom.

Istakao je da su nekako uspeli da otvore jedna vrata i da su u poslednjem trenutku svi izašli, te da su ih „sekunde delile od tragedije“, jer kada su napadači pobegli, buknuo je plamen i sve u kombiju počelo je da gori. Grujić je za Glas Šumadije rekao i da mu je „mnogo čudno“ što o napadu u kojem je bilo ugroženo devet života nijedan medij nije izveštavao, niti se policija zvanično oglasila.

Od kombija koji je u vlasništvu ovog vozača ostala je samo olupina, dok su u požaru izgorele sve dečje stvari, jakne i telefoni, kao i lična dokumenta vozača.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare