Hrvatska finansira „Hrvatsku kuću“ i zajednicu u Srbiji sa 266.000 evra

Vesti 28. jul. 202115:321 komentar
Podeli:
Izvor: N1

Vlada Hrvatske je odlučila da sa dodatnih dva miliona kuna (266.000 evra) podrži izgradnju "Hrvatske kuće" u Subotici i "kadrovsko osnaživanje hrvatske zajednice u Srbiji", saopštilo je Hrvatsko nacionalno veće (HNV) u Srbiji.

Pročitajte još:

Kamen temeljac za izgradnju „Hrvatske kuće“, u kojoj će biti Hrvatsko nacionalno veće (HNV) i Novinsko-izdvačaka ustanova „Hrvatska riječ“, svečano je položen 28. aprila.

Novac za izgradnju će biti upućen posredstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske (SDU), koji, kako je objavilo HNV, „takođe pruža snažnu podršku ovom kapitalnom projektu hrvatske zajednice“.

Time je, piše u saopštenju, osiguran nastavak započetih radova na objektu u kojem će se nalaziti dve krovne ustanove Hrvata u Srbiji.

Zahvaljujući pomoći SDU, kupljeno je gradjevinsko zemljište pored zgrade u kojoj su sada te dve hrvatske ustanove, i stavljeno na raspolaganje hrvatskoj zajednici za buduće potrebe.

Potom je obezbedjeno 1,3 miliona kuna (173.000 evra) za izgradnju podruma i prvog sprata, što je obeleženo 28. aprila.

Kako navodi HNV, poslednjim zaključkom Vlade Hrvatske osigurana su sredstva za nastavak izgradnje, pa se očekuje da spoljni gradjevinski radovi budu završeni do kraja ove godine.

Komentari

Vaš komentar