Hrkalović: Jovanjica „upakovana“ da diskredituje Vučića i njegovu porodicu

Vesti 25. jul 202222:30 > 22:31 113 komentara
N1

Bivša državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović rekla je večeras da je slučaj Jovanjica naručen i upakovan tako da diskredituje predsednika Aleksandra Vučića i njegovu porodicu. Ona je tokom gostovanja na TV Happy stala u odbranu Predraga Koluvije rekavši da je priveden protivpravno. Tvrdi da je primetila 10-ak nezakonitosti u tom slučaju. Optužila je inspektora Slobodana Milenkovića, ministra Nebojšu Stefanovića i tužioca Sašu Drecuna da su akciju zajedno orkestrirali uz pomoć stranih službi.

„To su Stefanović i Milenković upakovali tako, sada pravda pobeđuje. Desetak nezakonitosti sam ja primetila u ponašanju aktera sa kojima sam bila u kontaktu. Imate čoveka koji je protivpravno lišen slobode, na autoputu van beograda policajci beogradske policije a nemaju operativnu obradu. Jasno je bilo da nisu otvorili operativu obradu ali jasno je da su čekali pravi momenat da vežu priču“, rekla je Hrkalović.

Pročitajte još:

Ona je navela da je Koluvija, vlasnik poljoprivrednog dobra na kom je pronađena najveća plantaža marihuane u Evropi, protivpravno lišen slobode i da od tada nije imao svoje telefone.

„To je zato što znam kako rade. Uzeli su mu telefone i onda su čačkali neovlašćeno po tom telefonu, pokušavali da otključaju. Pošto taj telefon ima 10 pokušaja zaustavili se na osmom… Koluvijini telefoni od prve sekunde nisu bili kod njega, nije mogao da zove ni Andreja (Vučića) ni nikoga, kao što se sada ispostavilo kao istina. Nije mogao da zove Andreja“, rekla je ona.

Novinarka Jelena Zorić iznela je pre četiri dana tvrdnje da je direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić bio u kontaktu sa prvooptuženim u slučaju Jovanjica Predragom Koluvijom, ali na to do sada nije bilo nikakve reakcije državnih organa.

Hrkalović je ponovila i da su Stefanović, Milenković i tužilac Drecun „to sve zajedno orkestrirali, verovatno uz pomoć stranih službi“, dodajući da se ministar odbrane Stefanović „mnogo promenio otkad se vratio iz Amerike, nije isti čovek“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare