HORES: Produžiti radno vreme restorana da ne bi bilo zabava u privatnom prostoru

Vesti 24. feb 202115:11 5 komentara
kafići restorani
N1

Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede (HORES) zatražilo je od Kriznog štaba Vlade Srbije produženje radnog vremena za hotelske restorane do 22.30 sati kako bi se izbeglo okupljanje gostiju u privatnom prostoru jer restorani rade do 20 časova, a za hotelske goste do 21 sat.

„HORES razume epidemiološku situaciju u kojoj se nalazi naše zemlja, ali smatramo da svi hoteli u gradskim, planinskih i banjskim turističkim destinacijama, poštuju zdravstvene mere od fizičke distance, do primene svih zdravestveno-sanitarnih mera“, navelo je to udruženje povodom najave Kriznog štaba o mogućem skraćenju radnog vremena.

Povezane vesti

Navodi se da je najveći problem nepoštovanje mera u privatnom smeštaju, jer restorani rade do 20 časova, a za hotelske goste do 21 pa se gosti okupljaju na noćnim žurkama u privatnom smeštaju.

Hotelska i restoraterska industrija čine, kako se navodi, velike napore da održe higijenu i pridržavaju se zdravstveno-sanitarnih mera.

HORES kaže da se zalaže za najveću moguću kontrolu svih objekata u ugostiteljstvu, posebno za kontrolu privatnog smeštaja, i doslednu primenu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

To udruženje je pozvalo inspekcijske službe, posebno turističku, sanitarnu i komunalnu inspekciju da, u punom kapacitetu, vrše nadzor.

Apeluje na Vladu da pooštri kaznenu politiku za sve prekšioce koji ne poštuju taj zakon, kao i da poveća broj službenika i inspektora inspekcijskih službi.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare