Hočevar: Kraljevstvo onog ko se zadovoljava samo materijalnim biće kratkog daha

Vesti 14. apr 202213:47 1 komentar
Tanjug/Zoran Žestić

Nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar upozorio je u Uskršnjoj poslanici sve one koji se "zadovoljavaju samo materijalnim posedovanjem i uživanjem", da će njihovo "kraljevstvo biti kratkog daha".

„Ko misli da silom može ostvariti svoje ‘kraljevstvo’, istog momenta će se suočiti sa silinom destrukcije, nesreće i nestajanja“, naglasio je Hočevar povodom hrišćanskog praznika koji se, u skladu s novim, Gregorijanskim kalendarom, slavi u nedelju, 17 aprila.

Po njegovim rečima, „kraljevstvo koje treba da tražimo jeste Isus Hrist – jedini most, jedini prelaz i jedinstveni put iz nesigurnosti u sigurnost, iz ograničenosti u neograničenost, iz prolaznog u neprolazno“ i „sve što nam je za život potrebno“.

On je naveo da su u toku istorijska zbivanja „i to ne u doba mnogobrojnih, nego u doba radikalnih promena, pa su „svi mnogo snažnije pozvani na traganje za takvim kraljevstvom“.

Uz pozdrav „Hristos vaskrese – Vaistinu vaskrese“, on je svima „od sveg srca poželeo srećan i blagoslovljen Uskrs“.

Nadbiskup Hočevar je u pismu čestitao Uskrs poglavaru Srpske pravoslavne crkve patrijarhu Porfiriju, sa željom da „radost nastupajućeg Vaskrsa ispuni dušu svakog hrišćanina“.

U nedelju, Hočevar će služiti uskršnju misu u beogradskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije i, popodne, u Crkvi Krista Kralja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare