„Hipotetički“ ugrozio Vučića, pa umro u zatvoru, porodica još čeka na odgovore

Vesti 17. jun 202119:37 > 19:51 78 komentara

Pre nego što su privođenja zbog objava na društvenim mrežama postala uobičajena, Milorad Nikolić iz Crvenke uhapšen je, decembra 2016. godine, zbog SMS poruka koje je slao komšiji, a koje su protumačene kao pretnje čelnim ljudima u državi. Ovih dana navršava se četiri godine od kako je Nikolić preminuo u bolnici Okružnog zatvora u Beogradu. Porodica i dalje postavlja ista pitanja - za šta je Milorad bio kriv i ko je kriv za njegovu smrt?

Starijeg brata Milorada, Dragan se priseća sa suzama u očima.

„Moj brat nije psovao, nije nikoga vređao, pogotovo ne nekom porodicu. Bio je mnogo vezan za porodicu, evo, imamo staru majku, mislim da ona najviše sad oseti taj gubitak“, kaže Dragan.

PROČITAJTE JOŠ:

Porodična kuća sada se prodaje. U njoj majka Draga živi sama od 14. decembra 2016. godine. Živo se seća tog dana kada je po Milorada došla policija.

Zbog SMS poruka koje nije poslao ni Vučiću, ni Stefanoviću, nego komšiji – koji ga je i prijavio. U vreme kada se već zahuktavala kampanja za predsedničke i lokalne izbore, Milorad Nikolić završio je u pritvoru u Somboru.

„Obrazloženje je bilo da je on ugrozio tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića, i ministra policije Stefanovića. I na moje insistiranje šta je to Milorad uradio, otišao sam kod tužiteljke Jasmine Đurović, da pitam šta je to moj brat uradio, kako je on ugrozio predsednika, tj. premijera i ministra, kaže – hipotetički. To je bilo objašnjenje dva puta – hipotetički. Ja pitam hoćete mi nešto reći, kaže pa rekla sam vam. I ja danas kad me ljudi pitaju, ja stvarno bih morao da kažem hipotetički jer ja nemam drugo objašnjenje“, navodi Dragan.

Sve što je usledilo najlakše bi se moglo opisati kao Kafkin proces.

„Kad sam otišao u četvrtak da ga posetim, pošto sam čekao jedno dva sata, svi su završili posetu, meni su rekli da mog brata nema. Prvo sam pomislio da se tad nešto desilo, međutim, onda je kao prebačen u Beograd“, priseća se Dragan.

Prebačen je u specijalnu bolnicu Okružnog zatvora u Beogradu, nakon što mu je određena psihijatrijska dijagnoza. Milorad je podvrgnut terapiji teškim lekovima, a suđenje se odvijalo bez njegovog prisustva. Njegova snaja, Nađa, seća se kako kaže „ludila“ koje je tada snašlo njihovu porodicu.

„S obzirom da sam tad bila trudna pokušala sam da zaštitim i sebe i decu, ali sam odlučila na kraju da prisustvujem jednom suđenju. Ja sam postavila pitanje, nisam mogla da se suzdržim, zašto Milorad danas nije na svom suđenju, sudija Kovačević je rekla da je tu njegov brat koji mu je staratelj, ja sam naravno opet postavila pitanje i rekla da Milorad nije lišen poslovne sposobnosti, da je on čovek kao ona i kao ja, i da on ne može da zastupa svoja prava i interese, i da je njegov brat tj. moj suprug nije njegov zakonski staratelj, i da to nije osnovano. Ja sam bila najteže napadnuta, izvređana“, navodi Nađa.

Suđenje nikada nije završeno. Posle pola godine u zatvorskoj bolnici Milorad Nikolić je iznenada preminuo, prema zvaničnim izveštajima, od embolije pluća. Od tada je prošlo četiri godine, a ne prođe ni dan da se porodica ne zapita – šta je uopšte bila Miloradova krivica.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare