Haradinaj traži od Kurtija da podnese ostavku – vlada kriva za restrikcije

Vesti 16. avg 202217:221 komentar
Podeli:
Izvor: Armend NIMANI / AFP

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj zatražio je od kosovskog premijera Aljbina Kurtija da podnese ostavku, te mu poručio da su restrikcije struje „produkt nesposobnosti vlade“.

Haradinaj je izjave kosovskog premijera i srpskog predsednika o mogućim sukobima na Balkanu nazvao „veštačkom retorikom u svrhe povećanja cene pakta o nenapadanju“, za koji kaže da očekuje da će biti potpisan na sastanku 18. avgusta u Briselu, preneli su prištinski mediji, prenosi KoSSev.

Povezane vesti

„Za mene je bolna veštačka retorika da se podigne cena pakta o nenapadanju, prikrivanje sklapanja sporazuma, pakta o nenapadanju i neuspeha ove Vlade. Zahvalni smo NATO-u za mir na Balkanu i što ne dozvoljava destabilizaciju Balkana“, kazao je Haradinaj nakon sastanka sa predsednikom Albanije Bajramom Begajem koji boravi u dvodnevnoj poseti Kosovu.

Nakon jučerašnjeg uvođenja restrikcija, pa ukidanja istih, i danas ponovnog uspostavljanja privremenog gašenja struje, kako je potvrđeno iz KEDS-a, lider AAK je za energetsku krizu na Kosovu okrivio Kurtijevu vladu, te kazao da je uputio zahtev Kurtiju da podnese ostavku.

„Predvideo sam energetsku krizu kao problem ove vlade zbog odbijanja američkog gasa. U ponedeljak sam se obratio Kurtiju sa zahtevom da se povuče. To mu kaže neko ko je dva puta podnosio ostavku. Mislim da je vreme da preispita svoj stav. Restrikcije su produkt nesposobnosti ove vlade“, rekao je Haradinaj.

Komentari

Vaš komentar