Haradinaj: Reciprocitet sa Srbijom na osnovu ranijih dogovora, sada nema nazad

Vesti 20. sep 202122:46 7 komentara
STRINGER/AFP

Bivši kosovski premijer i predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je Vlada Kosova odluku o reciprocitetu u vezi automobilskih tablica u odnosu sa Srbijom donela zbog predizborne kampanje i poručio da sada nema nazad.

Povezane vesti:

Vreme je za kampanju, premijer je to iskoristio i u parlamentu, ali bez obzira na razloge konačno se sprovodi Ustav. Uspostavili su reciprocitet i sada nema nazad, rekao je Haradinaj, prenosi Ekonomija onlajn.

Haradinaj smatra da je vlada Aljbina Kurtija vrlo oprezna u odnosima sa Srbijom, posebno u pogledu ekonomskih interesa, i da je pomogla Srbiji ukidanjem taksi, a potom i drugim olakšicama.

On ističe da postoji mnogo dokaza da je vlada Kurtija naklonjena Srbiji i dodaje da je uvođenje reciprociteta bilo očekivano.

Mislim da je Kurti razmazio i Srbe na severu i Srbiju, a današnje radnje su posledica prethodnih dogovora, nisu novi rezultat već posledica, zbog čega ne vidim zašto bi Srbija trebalo da izražava nervozu, ovo se očekivalo, rekao je Haradinaj, prenosi Kosovo onlajn.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare