Haradinaj: EU da preda agendu Bajdenu radi konačnog sporazuma Srbije i Kosova

Vesti 10. avg 202219:23 > 19:261 komentar
Podeli:
Izvor: Armend NIMANI / AFP

Bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj objavio je na svom Fejsbuk profilu tri saveta uz pomoć kojih se, prema njegovom mišljenju, može postići sporazum između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i aktuelnog premijera Kosova Aljbina Kurtija, odnosno Srbije i Kosova, piše portal KoSSev.

Pročitajte još:

Haradinaj je, prema pisanju KoSSev, naveo da ovih dana treba održavati intenzivnu komunikaciju sa Kvintom i Srbima na Kosovu „na svim mogućim nivoima, sve do 1. septembra“.

„Posvećenost uzdržanim pozicijama posle sastanka (Vučića i Kurtija) 18. avgusta i ni na koji način ratnohuškačka retorika“, napisao je Haradinaj, koji je i lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova na Fejsbuku kao drugi savet.

Kao treće naveo je da lideri EU treba da predaju agendu dijaloga predsedniku SAD Džozefu Bajdenu kako bi on mogao da „pozove lidere dve zemlje radi konačnog sporazuma o uzajamnom priznanju što je pre moguće“.

Kosovske vlasti, napisao je Haradinaj, „treba da urade svoj domaći zadatak“ a KoSSev navodi da on tako aludira na donošenje zakona o platama i beneficijama za kosovsku policiju.

Komentari

Vaš komentar