Hapšenje osumnjičenih za krijumčarenje ljudi, uzimali 600 evra po migrantu

Vesti 28. apr. 202112:031 komentar
Podeli:
Izvor: shutterstock

Policija je po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal (TOK), nakon višemesečnog predistražnog postupka uhapsila šest osoba osumnjičenih za nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopštilo je Tužilaštvo.

„Uhapšeni su D.M., N.V., I.K., A.S., J.S. i S.M, osumnjičeni da su kao članovi organizovane kriminalne grupe od februara do 28. aprila za 41 migranta organizovali nedozvoljen ilegalni prelazak državne granice i nedozvoljeni tranzit kroz Mađarsku do Austrije“, stoji u saopštenju.

Grupu je, kako se navodi, predvodio D.M., koji je sačinio plan za ilegalno prebacivanje migranata naplaćujući po jednoj osobi 600 evra.

„D.M. je organizovao neidentifikovanu osobu, stranog državljanina, koji je regrutovao migrante na području Vojvodine, zainteresovane za ilegalan tranzit do zemalja EU, pa ih je ilegalno prebacivao na područje Mađarske u blizini državne granice“, dodaje se u saopštenju.

Za to vreme pripadnici te organizovane kriminalne grupe iznajmljivali su vozila u rentakar agencijama na području Srbije, da bi nakon toga na području Mađarske prihvatali ilegalne migrante i prevozili ih kroz Mađarsku do Austrije.

„Svim uhapšenima određeno je policijsko zadržavanje i uz krivičnu prijavu sprovedeni su u Tužilaštvo za organizovani kriminal na saslušanje“, zaključluje se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar