Hapšenja zbog krađe bakra u Boru – policija patrolira, iskopan rov

Vesti 11. apr 202214:26 > 14:27 1 komentar
Tanjug / Ziđin/ Gorica Tončev Vasilić

Nedavno je na državnom nivou formirana Radna grupa za analizu stanja bezbednosti imovine "Serbia Ziđin Koper", nakon čega su usledile vezane akcije policije na sprečavanju krađa bakra i hapšenja pojedinaca kod kojih je pronađena ukradena imovina "Ziđina" u Boru.

Borska policija je u tri odvojene akcije uhapsila četvoricu osumnjičenih za krađu bakra iz kruga fabrike „Serbia Ziđin Koper“, prenosi RTS.

Kod njih je pronađeno skoro 100 tona sekundarnog bakra ukupne vrednosti oko pola miliona dolara.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Boru njima je, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa, određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega su, uz krivičnu prijavu, privedeni tužiocu.

„Nedavno je na državnom nivou formirana Radna grupa za analizu stanja bezbednosti imovine ‘Serbia Ziđin koper’, pa sam siguran da su ove vezane akcije hvatanja skupljača bakra rezultat njenog rada“, rekao je rukovodilac Sektora bezbednosti i zdravlja na radu Saša Perišić.

Tanjug / Ziđin/ Gorica Tončev Vasilić
Tanjug / Ziđin/ Gorica Tončev Vasilić
Tanjug / Ziđin/ Gorica Tončev Vasilić
Tanjug / Ziđin/ Gorica Tončev Vasilić

Policijska uprava u Boru dobila je nalog da radnoj grupi koju je osnovao MUP Srbije pripremi određene podatke i izveštaje, pa je kompanija po tom osnovu uspostavila tešnju internu saradnju sa organima reda u Boru.

Ta saradnja, pored ostalog, podrazumeva svakodnevne policijske patrole između prve i druge smene, u vreme kada se najveći broj upada u krug kompanije i dogodi, ali i nasumično patroliranje u toku dana i noći.

„Zbog toga, ali i zato što smo duž zida, kojim smo probali da zaštitimo ulaz u krug kompanije iz pravca starog borskog kopa, iskopali rov dubine i širine pet metara, broj upada u kompaniju konačno je smanjen“, rekao je Perišić.

Generalni direktor „Serbia Ziđin koper“ Jian Ksiming uputio je pismo zahvalnosti načelniku PU Bor Branislavu Stojadinoviću za podršku i pomoć u sprečavanju otuđenja i pronalaženju ukradene „robe“.

„Pravovremeno i pravilno postupanje prilikom sprečavanja otuđenja robe, pronalaska ukradene robe i dovođenja odgovornih pred lice pravde odraz je vaše sposobnosti, efikasne organizacije i visokog profesionalizma kada je suzbijanje kriminala u pitanju“, napisao je Ksiming.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare