Hala sportova u Kruševcu će biti punkt za masovnu vakcinaciju

Vesti 18. jan. 202118:021 komentar
Podeli:
Izvor: N1

Kruševačka hala sportova se preuređuje i priprema za punkt za masovnu vakcinaciju u tom gradu, rečeno je u Domu zdravlja u Kruševcu.

„U toku je sređivanje unutrašnjosti hale, pripremaju se ordinacije, čekaonice, sve što je potrebno za imunizaciju i što inače imamo u medicinskim ustanovama“, rekla je direktorka kruševačkog Doma zdravlja dr Marina Kostić.

Na masovnoj imunizaciji u hali će, kako je dodala, raditi pet ekipa u dve smene, odnosno ukupno deset lekara i dvadeset sestara kao i šest volontera, dežuraće i ekipa Hitne pomoći, a biće prisutni i redari.

U utorak se, prema njenim rečima, u Dijagnostičkom centru u Kruševcu nastavlja vakcinacija starijih građana i medicinskih radnika koji su se prijavili za to, a predviđeno je i da drugu dozu vakcine prime korisnici Gerontološkog centra koji su, pred Novu godinu, bili prvi vakcinisani u Kruševcu.

Kruševačka hala sportova u prvom talasu epidemije, u aprilu i maju, bila je pretvorena u privremenu Kovid bolnicu u koju su smeštani pacijenti sa najlakšim simptomima koronavirusa.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar