Hajka u tabloidima moguća priprema hapšenja inspektora koji je otkrio Jovanjicu

Vesti 03. jul 202219:26 > 04. jul 2022 08:12104 komentara
Podeli:

Zbog čega Više javno tužilaštvo u Beogradu traži da, na osnovu navoda koje je iznela Dijana Hrkalović, MUP ponovo proveri inspektora Slobodana Milenkovića? Novinari koji ovaj slučaj prate smatraju da se verovatno iza medijske svađe Hrkalović i Nebojše Stefanovića skriva priprema hapšenja inspektora Slobodana Milenkovića koji je otkrio aferu Jovanjica.

Od celog intervjua koji je dala tabloidu Objektiv, izjavu Dijane Hrkalović u kojoj inspekotra Slobodana Milenkovića vidi kao „montažera“ Jovanjice, Više javno tužilaštvo ocenilo je kao jedini relevantni iskaz koji bi trebalo istražiti.

POVEZANE VESTI:

Hrkalović je iz kako je rekla, pouzdanih izvora čula da je upravo Milenković, koji je otkrio aferu Jovanjica – „radio drogu“.

„Čujem da sad on, i to već neko vreme – pa me baš zanima da li će opozicija da nastavi da ga brani – čujem da On radi drogu. Ovde čisti, ovde radi“, rekla je bivša državna sekretarka MUP-a.

Iako je tužilaštvo za organizovani kriminal tvrdnje Dijane Hrkalović ranije ocenilo kao irelevantne, Više javno tužilaštvo još jednom je naložilo prikupljanje informacija u vezi sa postupanjem načelnika Odeljenja za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića, poznatog kao Mali Senta.

Novinar portala Nova.rs Ivan Milićević kaže kako misli da kompletna vlast ima interes u progona inspektora Milenkovića.

„Odnosno prevashodno u rušenju slučaja Jovanjica. Utisak u javnosti da je svađa između Hrkalovićke i Nebojše Stefanovića bila medijska priprema za hapšenje inspektora koji je otkrio slučaj Jovanjica, donekle je opravdan iz razloga što od svega što je ona iznosila u javnosti – sve optužbe koje je iznosila na račun Stefanovića i obrtno, tužilaštvo je jedino reagovalo na te navode koje se tiču inspektora Milenkovića“, ukazuje Milićević.

Hrkalović započela, tabloidi i Šešelj nastavili

miki aleksić twitter senta telegraf
Izvor : N1

Ono što je Objektiv započeo, drugi tabloidi su nastavili, pa je tako potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić na Tviteru objavio naslovnice „Srpskog telegrafa“ uz komentar:

„Ovako izgleda kada Dijana Hrkalović i pojedinci iz BIA i MUP uništavaju policajce, preko Srpskog Telegrafa. Videli smo kako se to završilo sa inspektorom Jovićem, a šta čeka Milenkovica: medijski linč, pritvor, a onda… izvinjenje porodici? Osveta državne mafije zbog Jovanjice!“

I Vojislav Šešelj se pridružio optužbama na račun Milenkovića, prošle nedelje, u Hit Tvitu na Pinku.

„Posle tog prvog izveštaja koji je jedini bio precizan, krenulo je nagomilavanje iz ko zna kojih skladišta prave marihuane i tu je glavni organizator bio Slobodan Milenković, zvani Mali Senta“, rekao je lider radikala.

„Ako jedan padne, povući će za sobom i ostale i zato ostaju u istom timu čak i kad jedni drugima postanu krvni neprijatelji“, ocenjuje predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović.

„Poenta je u tome da kao javnost ne dopustimo da nam zamažu oči i da se kola slome na ispravnim predstavnicima onog malog zdravog dela institucija u Srbiji. To je bio inspektor Dejan Jović sa čijim slučajem i progonom javnost nije bila dovoljno upoznata, a to je danas inspektor Milenković. Takvi ljudi čuvaju institucije od potpunog nestanka i mi moramo da čuvamo njih“, poručuje Grbović.

Jovanjica svojevrsna Ahilova peta ove vlasti

ivan milićević nova.rs
Izvor : N1

Interes za hapšenjem Slobodana Milenkovića nema samo Predrag Koluvija, jer on sam i nije „mastermajnd“ Jovanjice, već i brojni činioci političkih i bezbednosnih struktura, kaže Ivan Milićević.

„Do sada se pokazalo da je slučaj Jovanjica svojevrsna Ahilova peta ove vlasti. Očigledno utiču da se ovaj drugi postupak u slučaju Jovanjica 2, kojim su obuhvaćeni pripadnici bezbednosnih struktura, da se što više odlaže. Zapravo taj drugi postupak bi raskrinkao da su država i pojedine njene strukture i predstavnici vlasti zasigurno bili povezani sa Jovanjicom“, ističe Milićević.

Podsetimo, više veštačenja dokazalo je da je na plantaži Jovanjica u neposrednoj blizini Beograda, u novembru 2019. pronađeno 1,6 tona marihuane.

Inspektor Slobodan Milenković, do sada je prošao dve provere i dva puta poligraf, a podatak koji se često zaboravlja jeste da ga je i sam predsednik Srbije, na dan policije, godinu dana ranije, odlikovao zlatnom medaljom za zasluge.

Komentari

Vaš komentar