Grupa građana: Ziđin obmanjuje javnost, nije bilo kamenovanja radnika na Starici

Vesti 28. jun 202223:191 komentar
Podeli:
Izvor: Aktivisti iz Ne dam

Grupa građana Ne dam iz Majdanpek optužila je kompaniju Ziđin da "obmanjuje" javnost tvrdnjama da njihovi aktivisti, organizovanjem protesta zbog miniranja na planini Starica, ugrožavaju svoje i živote radnika angažovanih na tom prostoru.

Reagujući na saopštenje te kompanije u kom je ponašanje aktivista ocenjeno kao „neodgovorno“, iz grupe građana su naveli da je „neodgovorno“ to što Ziđin „ruši planinu koja je milenijumima simbol, brana i prirodni štit“.

Povezano:

„Neodgovorno je da se služiš uvredama, lažima i pretnjama prema domaćinu kod koga si u gostima. Neodgovorno je da radovi traju šest meseci a da ni ti ni lokalna samouprava niste našli za shodno da o tome obavestite javnost“, naveli su iz grupe građana u odgovoru kompaniji Ziđin.

Demantovali su i navode te kompanije da je policija naložila aktivistima na napuste područje na kom se izvode radovi.

„Istina je da je policija saopštila aktivistima da je tu po prijavi Ziđina u kojoj se navodi da su oni kamenovali radnike rudnika. Istina je da je ista ta policija na licu mesta utvrdila da nije bilo nikakvog nasilja, a naročito kamenovanja“, stoji u odgovoru grupe građana Ne dam.

Ziđin: Aktivisti se ponašaju neodgovorno

Prethodno je kompanija Ziđin saopštila da se aktivisti nevladinog sektora, koji protestuju zbog preventivnog miniranja u cilju sanacije terena na planini Starici kraj Majdanpeka, ponašaju „neodgovorno“.

Iz te kompanije su naveli da „gotovo svakodnevno grupa građana okupljena oko nekih nevladinih organizacija organizuje proteste“.

„Iako su uvek okupljeni u manjem broju, ovim upadima građani koji izražavaju nezadovoljstvo i zabrinutost, zapravo ugrožavaju svoje i živote ljudi zaposlenih u kompaniji Ziđin Koper, ili u kompanijama podizvođača“, stoji u saopštenju kineske kompanije.

Komentari

Vaš komentar